Rukometaši ‘KTC’-a osvojili bod protiv jakih gostiju iz Slavonskog Broda

Poslije odigrana dva razočarajuća proljetna kola u Križevce je u subotu došao drugoplasirani na ljestvici RK "Brod-Konstruktor" iz Slavonskog Broda, dosada najteži suparnik. Kod rukometaša "KTC"-a osim problema s ozljedama u prvi plan je sada došao i problem samopouzdanja i želje da se stvarni igrački potencijal pretvori u konkretan rezultat. Trebalo se nositi s time da dolazi u goste klub koji ozbiljno pretendira na prvo mjesto, a "KTC" si jednostavno ne smije dozvoliti da doživi još jedan poraz. Tim više što je u jesenskome dijelu u Brodu doživio i najveći poraz u ligi, izgubio je s 11 golova razlike.

S takvim pritiskom je i počela utakmica u kojoj (još moramo dodati da su gosti došli u kompletnom sastavu) su bolji bili domaći dečki vodeći do 16 minute s 1-2 gola razlike. No, tada se jednostavno raspada domaća igra i gosti vrlo lako dolaze do igračke a s time i do rezultatske prevage koja se pred kraj poluvremena ustabilila na 5 razlike. Igrači "KTC"-a u tom razdoblju igre jednostavno nisu bili prepoznatljivi, kolektivne igre i borbenosti koja ih inače krasi nije bilo, a sva nastojanja trenera da ih "podigne" nisu urodila plodom.
Početak drugoga poluvremena donio je malo bolju igru domaćina, pokazala se ipak malo veća želja da se nešto postigne jer se stjecao dojam da oni to mogu samo ako zajedno zapnu. U takvom tempu "gol za gol" više-manje se utakmica razvijala sve do 40. minute ali s tendencijom podizanja igre domaćina igre i evidentno laganog pada kod gostiju.
U 45. minuti rukometaši "KTC"-a uspijevaju doći na samo 3 gola zaostatka, u 52. i do izjednačenja na 29:29 a u 54. minuti i vodstva od 30:29. To je razdoblje kad Križevčani igraju onako kako najbolje znaju, čvrstu i kolektivnu obranu a u napadu pametno i kreativno. Obranivši sljedeći napad gostiju dobivaju priliku da odu i na dva gola prednosti i time da možda riješe utakmicu u svoju korist, no lošim dodavanjem iza leđa prema crti to ne uspijevaju. Sada gosti daju maksimum i postigavši dva gola za redom ponovno preuzimaju vodstvo.
Ipak, borbenost i požrtvovnost se domaćinu isplatila i u zadnjoj minuti pogotkom s crte uspijeva prvo izjednačiti, a obranivši se u sljedećem napadu gostiju uzeti zasluženo bod. Osim dosta važnog osvojenog boda, važnije je da je ekipa "KTC"-a sama sebi pokazala da može i u ovom sastavu odlično igrati i jedva čeka sljedeće gostovanje kod RK "Borovo".
Ondje se može očekivati dobar rezultat pod uvjetom da igrači pokažu igru kakvu su igrali zadnjih 20 minuta u subotu u Križevcima gdje su ulovili 6 golova minusa protiv drugoplasirane ekipe na ljestvici.

Poslije 14. kola u vodstvu je ekipa iz Ivanca s 24 boda, 2. Brod 21, … 6. "KTC" s osvojenih 14 bodova.

14.kolo II HRL sjever RK "KTC" – RK "BROD-KONSTRUKTOR" 32:32 (13:18) Za "KTC" su igrali i postigli pogotke: Krunoslav Hunjak 7, Čorda 7(5), R. Predojević 5, Trajkovski 5, Pavliček 4, Kraljić 4, Petrač, M. Hunjak, Slavinić, Šporer, Ig. Augustinčić, Benković 4 obrane, Višnjević 10 obrana.
Trener: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.