U Križevcima održana manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“

U srijedu, 20.lipnja u Križevicma, u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog park, održana je manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“, radionica o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja kao i radni ručak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.
Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a nakon toga su predstavljeni proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.
Na ovakav se način promocijom lokalnih, domaćih hrvatskih proizvoda, nastoji potaknuti i podržati domaću proizvodnju, ali i osvijestiti kupce i potrošače da su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije visokokvalitetni proizvodi.
Dio tog bogatstva razgledali su i kušali svi prisutni gosti koji su nakon službenog dijela, obišli štandove na kojima su se predstavili lokalni proizvođači.
Manifestaciji „Naše domaće, sada i ubuduće“ prisustvovali su predstavnici organizatora, ministar Tomislav Tolušić i ravnatelja HPA Zdravko Barać, zatim saborski zastupnici, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Mario Martinčević, predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, županijske Obrtničke komore, Podravke, dekanica Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marijana Ivanek-Martinčić sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te brojni ostali gosti.

Izvor: prigorski.hr

Foto: Zdenko Balog

Vezano

Komentari su zatvoreni.