Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1205

Moderator Sandro Novosel i prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto R. Matić)

 

Moderator Sandro Novosel i prof. Hrvoje Klasić na tribini povodom 50 godina 1968. u Klubu kulture 29. ožujka 2018. na 14. Culture Shock Festivalu. (foto R. Matić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru ovogodišnjeg, 14. Culture Shock Festivala u Križevcima, 29. ožujka održana je tribina pod naslovom Pola stoljeća od zbivanja 1968. Predavač je bio prof.dr.sc. Hrvoje Klasić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za povijest. Objavljujemo posljednju četvrtinu predavanja prije diskusije.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Pale sam na svijetu Jensa Sigsgaarda, knjiga za mlade je Kuća duhova (Alan Ford) Magnusa i Bunkera, na odjelu beletristike Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju: Genijalna prijateljica treći dio Elene Ferrante, te na stručno-znanstvenom odjelu Vibracija uspjeha: naučite kako da uspjeh ovisi o vama, a ne o okolnostima! Ive Belé.

U Vijestima Krugova govorimo o dvije izložbe koje se otvaraju u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, o izložbi u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Od izvornika do prijevoda, te o van Goghovim suncokretima koji “venu”. Donosimo informacije o aktivnostima Zavoda HAZU u Križevcima, Povijesnog društva Križevci i Povijesnog društva Sveti Petar Orehovec.

Na današnji datum rođeni su Pancho Villa i Federico García Lorca, Vespazijan je upao u Jeruzalem, počeo je Šestodnevni rat, proglašen je Svjetski dan okoliša, prijavljeno je prvih pet oboljelih od HIV-a, distribuiran je prvi film internetom, a umro je Ronald Reagan.

U Svemirskom kutku govorimo o novostima u astronomiji i astronautici, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo da roboti počinju voditi televizijske emisije, a na kraju spominjemo izjavu ekonomista i etičara Adama Smitha koji je rođen na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Ivicu Percla, Prljavo kazalište, Parni valjak, Aerodrom, Bajagu i instruktore, te glazbu Carla Marije von Webera.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1205 emitira se u utorak, 5. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 9. lipnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.