Udruzi „Maslačak“ pomozi da svoj kombi vozi

Foto: udruga Maslačak

Udruzi „Maslačak“ pomozi da svoj kombi vozi
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci krenula je u novu akciju. Pokrenuta je akcija sakupljanja starog papira u suradnji sa Komunalnim poduzećem Križevci koja će trajati do 21. lipnja 2018. Stari papir se sakuplja sa ciljem zaštite okoliša, ali i sakupljanja sredstava za nabavu kombi vozila. Ova Udruga je već provela akciju sakupljanja plastičnih čepova, koja je naišla na veliki odaziv lokalne i šire zajednice te je sve zajedno sakupljeno 2.340 kilograma plastičnih čepova za što je na račun za kombi vozilo uplaćeno 3.600,00 kuna.

Ideja za sakupljanje starog papira se protezala tijekom prve akcije, a sad je došlo do njene realizacije.

Stari papir (stare novine, časopisi, udžbenici, bilježnice, uredski papir, karton…) mogu se donijeti utorkom i četvrtkom u Gundulićevu 67 u kuću Udruge „Maslačak“ od 9.00 do 13.00 sati ili svaki radni dan na reciklažno dvorište u Cubincu od 7.00 do 15.00 sati sa napomenom da je dovezen papir za Udrugu „Maslačak“ Križevci.

Udruga je prošle godine u devetom mjesecu pokrenula akciju Udruzi „Maslačak“ pomozi da svoj kombi vozi kako bi se kupilo kombi vozilo za prijevoz korisnika poludnevnog boravka kojima je onemogućen dolazak u udrugu jer nemaju prijevoz. Poludnevni boravak je socijalna usluga za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine koji nakon svojeg formalnog obrazovanja u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci ili strukovne škole (manji broj) ostaju kod svojih kuća jer im je poslovna sposobnost potpuno ili djelomično oduzeta. Osim sa osobama s intelektualnim teškoćama udruga provodi rehabilitacijske programe i sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju te je podrška njihovim obiteljima.

Rad Udruge se financira putem projekata i programa, u udruzi su trenutno zaposlene dvije osobe, jedna je na bolovanju (uskoro i na porodiljnom dopustu), četiri voditelja su u rad uključeni honorarno, a predsjednica i voditeljica Kluba „Maslačak“ koje imaju status roditelja njegovatelja su dugogodišnje volonterke te sav posao odrađuju bez naknade.

Do sada je u sklopu akcije Udruzi „Maslačak“ pomozi da svoj kombi vozi provedeno puno aktivnosti – dva humanitarna koncerta, humanitarna utrka, akcijska prodaja slika, prigodne prodaje radova članova Udruge, prodaja kolača, sakupljanje plastičnih čepova, donacije pravnih i fizičkih osoba, a sakupljeno je blizu 170.000,00 kuna od potrebnih 220.000,00 kuna.

Pozivaju se dječji vrtići, škole, ustanove i građani da se uključe u akciju sakupljanja starog papira i daju svoj doprinos i dobru volju koju su već dali i do sada kako bi se ove godine nabavilo kombi vozilo.

Budimo aktivni u zajednici jer lijepo je pomagati, pogotovo onima kojima je naša pomoć i podrška potrebna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.