Peticija u Križevcima zbog parkirališta kod kolodvora

PUTNICIMA DOJADILO “MANEVRIRANJE” PRED PRUGOM Više stotina građana koji autom dolaze na kolodvor pa odlaze vlakom na posao, dalo potpis na peticiju da se uredi prilazno parkiralište

Većina radnog naroda u petak će, nakon dana odmora, opet biti na treningu živaca i manevarskih vještina, tražeći slobodno mjesto za svoj auto, a čisto za svoje noge, oko Željezničkog kolodvora u Križevcima. Takvoj “muci” želi stati na kraj skupina građana, pokrenuvši peticiju za rješavanje problema nedostatnog parkirališta i prilaza kolodvoru. Peticiju je u desetak dana potpisalo više od 200 ljudi, suglasnih da se njihovim imenima barata pri sastancima s odgovornima iz Grada i HŽ-a, kako bi se improvizirani prostor sanirao, što bi, poručuju inicijatori, bilo korisno za putnike, ostale građane i njihove goste.

– Kad pada kiša dolazim na posao u blatnjavim cipelama, a i nedavno me jedan auto skoro pokupio kad sam hodao do perona – ističe pravnik Domagoj Draksler, zaposlen u Zagrebu. On je među stotinama “migranata” što putuju u okolne gradove i kojima bi laknulo da aute mogu cijeli dan ostaviti na pristojno uređenom mjestu, a ne travi ili šljunku. Ekonomist Tomislav Tkalec, primjerice, auto parkira iza rampe, a nudi ideju za promišljanje.

– Neka to konačno srede, mogu i naplatu uvesti, ja bih dao 50, ili 100 kuna za asfaltirano, čak i natkriveno mjesto mjesečno. Ljudi koji rade drugdje mnogo donose Križevcima, a malo dobiju zauzvrat. Glavno da tamo imamo prazne silose, spomenik ljudskoj gluposti – kaže Tkalec. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da nije to samo problem Grada, jer je vlasništvo nad cestom i okolnim prostorima različito – Grada, županije, HŽ-a.

– Može se navesti kamen i izravnati, ali to nije rješenje. To će se rješavati u sklopu izgradnje nadvožnjaka, a i uređenje kolodvora dio je projekta uvođenja 2. kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci. Čekamo idejno rješenje da vidimo gdje se planira parkiralište, pa će nam u razgovorima dobro doći i peticija – obećava Hrg. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.