I u Križevcima obilježen Međunarodni dan obitelji

IMG 9992

U organizaciji Centra za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelj “Vrtuljak” u nedjelju je na Strossmayerovom trgu obilježen Međunarodni dan obitelji. Brojni roditelji i djeca tako su mogli kvalitetno provesti nedjeljno prijepodne na otvorenom sudjelujući u kreativnim radionicama, senzo-motoričkim radionicama i dramskoj radionici, te natjecanju za roditelje i djecu.

Samu Udrugu „Vrtuljak“ predstavila je na početku predsjednica Udruge Tara Medaković: „Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja zdravog razvoja djece, mladih, roditelja i obitelji općenito. Svojim djelovanjem želimo pospješiti razvoj djeteta, kvalitetu obrazovanja djece te promicati vrijednost roditeljstva i obitelji kao temelja društva. Kroz raznovrsne programe i stručan pristup želimo na zabavan način pružiti podršku roditeljima u izazovima roditeljstva, pružiti djeci odgovarajuću skrb u djetinjstvu, a mladima osigurati što bolje uvjete za najbolje razdoblje života.“

Obitelj je temelj društva“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn dodavši kako većinu dana svi provodimo na poslu i kako nam zapravo za obitelj najmanje vremena ostaje, a upravo je ona ono što trebamo čuvati. Istaknuo je i zadovoljstvom radom Udruge „Vrtuljak“ i njenim projektom „Obitelj je in“ koji je financiran od strane Grada Križevaca, a što samo potvrđuje kako grad svojom podrškom ovakvim projektima usmjerenim prema djeci i roditeljima ide u dobrom smjeru prema stjecanju statusa „Grad Križevci-prijatelj djece“.

U ime Savjeta mladih Grada Križevaca obratio se Marko Martinčević osvrnuvši se na izradu Gradskog programa za mlade i sudjelovanje Udruge „Vrtuljak“ u njemu. Podršku održavanju Međunarodnog dana obitelji dali su i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te saborski zastupnik Branko Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.