Besplatni tečajevi naprednog računarstva od subote dostupni online

 

 

HACK, odnosno Hub for Advanced Computing Križevci, niz je besplatnih tečajeva naprednog računarstva koji se održavaju od listopada u Križevcima u organizaciji udruge P.O.I.N.T. i uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Uslijed uvođenja novih epidemioloških mjera, od ove subote program nastavlja online što predstavlja priliku za sve one koji bi ga željeli pratiti i steći nova znanja i vještine u području računarstva i programiranja, a do sada nisu mogli sudjelovati. Programi su namijenjeni učenicima srednjih škola i studentima, a prijaviti se mogu i oni koji se bave programiranjem, bilo profesionalno, bilo u slobodno vrijeme. Web stranica projekta hack.udruga-point.hr nudi više informacija kako se prijaviti.

Program održavaju stručnjaci, doktori znanosti, o temama kojima se bave i istraživački. Tako Marko Dimjašević, doktorirao na temu automatskog testiranja softvera na Sveučilištu u Utahu u SAD-u te se stručno usavršavao u Američkoj svemirskoj agenciji, NASA-i, pokriva teme iz teorije tipova, dokazivanja matematičkih teorema pomoću računala i programskih jezika; Ivan Radiček, doktorirao računarstvo na Tehničkom sveučilištu u Beču i usavršavao se na Institutu Max Planck u Saarbrückenu, u Njemačkoj, bavi se područjima umjetne inteligencije i sintezom računalnih programa u Microsoftu; te Andrej Dundović, doktorirao je teorijsku astrofiziku na Sveučilištu u Hamburgu, a stručno se usavršavao na znanstvenom institutu Gran Sasso u Italiji, istražuje svemirske fenomene visokoenergetske astrofizike i kozmologije, a za što razvija i koristi računalne programe za superračunala.

Za one koji ne mogu aktivno pratiti nastavu ni online putem, na web stranici projekta hack.udruga-point.hr dostupni su i besplatni materijali s tečajeva, a koji se redovito nadopunjuju i proširuju, a predavači stoje na raspolaganju za pitanja vezana na spomenute teme.

Pripremni je tečaj pod nazivom “Uvod u GNU/Linux” završio, ali je dobro da svi polaznici koji nisu upoznati s GNU/Linuxom prođu objavljene materijale kako bi mogli pratiti ostale tečajeve, dok je trenutno aktualan tečaj “Web.Igra.Haskell: Izrada igre za web u Haskellu” Marka Dimjaševića ove subote u svojem 4. nastavku te je također preporuka pregledati dostupne prezentacije onima koji se planiraju naknadno uključiti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.