Obilježen Dan osoba s intelektualnim teškoćama

Foto: udruga Maslačak

Obilježen Dan osoba s intelektualnim teškoćama 2018
U srijedu, 16. svibnja 2018. obilježen je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama u Zagrebu, ali i u ostalim većim gradovima. Odluka o obilježavanju ovog dana donesena je na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine.

Članovi Udruge “Maslačak” Križevci nastupili su u programu koji je bio organiziran u Parku Zrinjevac te su na promotivnom štandu prezentirali rad Udruge. Nastupili su sa plesnom točkom “Ja sam za ples”. U programu na Zrinjevcu su sudjelovale i udruge iz Đurđevca, Krapine, Orahovice, Koprivnice, Zagreba, Daruvara, Čakovca, Bjelovara,Karlovca i Slavonskog Broda. Prije programa koji je bio u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba održan je okrugli stol “Širenje mreže socijalnih usluga” na kojem je sudjelovala predsjednica Udruge Tamara Premuš. Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici udruga, Ministarstva, Centara za rehabilitaciju, Saveza udruga te ostalih institucija sa kojima Hrvatski savez, a tako i članice Saveza surađuju. Zaključak okruglog stola je da udruge puno rade pružajući kvalitetne socijalne usluge, ali da je održivost vrlo neizvjesna zbog nedostatka osiguranih financijskih sredstava.

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježen je pod motom “Stavi naočale – promijeni pogled” kako bi se ukazalo na osobe s intelektualnim teškoćama i njihove mogućnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.