Kazneno prijavljeni Valent Furmeg i Marijan Kicivoj

KRIŽEVCI, ĐURĐEVAC – Valent Furmeg, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i JVP-a Križevci, te Marijan Kicivoj, zapovjednik JVP-a Đurđevac, kazneno su prijavljeni zbog zlouporabe položaja i ovlasti, ekskluzivno doznaje Podravski list iz povjerljivih izvora.
To nam je potvrdila i policija koja je na naš upit odgovorila da su hrvatski državljanin (47) s područja Križevaca i hrvatski državljanin (53) iz Đurđevca prijavljeni državnim odvjetnicima za zlouporabu položaja i ovlasti.

Oni su navodno, ističe naš izvor, pronevjerili više od stotinu tisuća kuna iz proračuna Vatrogasne zajednice županije s time da se Furmegu stavlja na teret znatno veći iznos nego Kicivoju za kojeg se spominje da se radi o iznosu od šest dnevnih dohodaka.
Kako je istraga zavijena velom tajni, teško je bilo doznati detalje kriminalističkog istraživanja, ali je očito na vidjelo izašlo loše i u jednu ruku karizmatično vođenje Vatrogasne zajednice županije na čijem je čelu kao zapovjednik bio Valent Furmeg, Križevčanin vrlo blizak županu Darku Korenu kojeg je, kako bruje kuloari, on i silom prilika postavio na to mjesto.

Prema neslužbenim informacijama, Furmeg i Kicivoj sumnjiče se da su pronevjerili više od 100.000 kuna iz proračuna Vatrogasne zajednice županije s time da se Furmegu navodno stavlja na teret znatno veći iznos nego Kicivoju za kojeg se spominje da se radi o iznosu od šest dnevnih dohodaka.
Valent Furmeg nije želio ništa komentirati vezano za podnesenu kaznenu prijavu, dok je Marijan Kicivoj istaknuo kako danas ima ispitivanje na Državnom odvjetništvu te da će nakon toga znati puno više o detaljima kaznenog djela koji mu se stavljaju na teret. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.