Za javne potrebe potrošeno 12,6 milijuna kuna

KRIŽEVCI - Gradonačelnik Branko Hrg u šest mjeseci ove godine 18 je puta gostovao na gradskom radiju te sastančio sa svećenicima i časnim sestrama, vatrogascima, biskupima, studentima, košarkašima, učenicima, direktorima i predstavnicima Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih voda, Hidroregulacije, obrtnicima i poduzetnicima, domaćim i stranim investitorima, ali i s četiri ministra i jednim potpredsjednikom Sabora te veleposlanicima. U brojkama prikazano, od samo spomenutih, tijekom 120 radnih dana, gradonačelnik Hrg sastančio je najmanje jednom tjedno. Ako tome pribrojimo tri puta mjesečno gostovanje na radiju te tri sjednice Gradskog vijeća i sedam sjednica Kolegija gradonačelnika u proteklom razdoblju, dolazimo do zaključka kako je križevački gradonačelnik jedva uspio ustati od stola.

Sve navedeno da se iščitati iz polugodišnjeg izvješća o radu gradonačelnika.
– Izvješće je izrađeno u skraćenoj verziji, kao presjek aktivnosti i nije prikaz prave, dnevne dinamike rada gradonačelnika i gradskih službi. Izvješće ima i svoj birokratski oblik iako bih ga osobno radije drugačije koncipirao – rekao je Branko Hrg i dodao kako je najvažnija činjenica da ovo izvješće obuhvaća razdoblje iznimno važnih projekata i programa koji se odvijaju na području Križevaca.

Branko Hrg u svom je uredu tijekom šest mjeseci ugostio Branka Gačaka, hrvatskog veleposlanika u Kini, koji mu je objasnio koliko Kina iz godine u godinu napreduje, te sastanak s gradonačelnikom makedonskog grada Kočana. Uz navedeno, u izvješću je još napomenuto koliko je i na što potrošeno gradskog novca. Na predškolski odgoj i osnovno i srednjoškolsko obrazovanje potrošeno je oko 6,8 milijuna kuna, a na kulturu 2,3 milijuna kuna. Ukupno je na programe javnih potreba potrošeno 12,6 milijuna kuna, što je 43 posto od planiranih 29,3 milijuna kuna za 2011. godinu. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.