PAN 2007: Beneteks obranio naslov

Malonogometnoj momčadi Beneteks iz Križevaca pošlo je za rukom, još više za nogama, da prva obrani naslov pobjednika turnira PAN, koji se deveti put na prijelazu godine odigrava u križevačkoj Školsko sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca. Beneteks je u subotnjem finalu s uvjerljivih 5:1 svladao sastav Pakt Elektra iz Zagreba, slomivši protivnike furioznim ritmom tijekom cijelog susreta. Na poluvremenu je bilo već 3:0, rezultat dovoljan da momčad koju je okupio Zdenko Međimorec počne pripremati reprizu prošlogodišnjeg slavlja.

Dvostruki strijelac za Beneteks u finalu je bio Hertl, a po jedanput su zabili Leskovar, Purgar i T. Novak, a kakvu-takvu čast poraženih Pakt Elektre u posljednoj utakmici ovogodišnjeg turnira pogotkom je spasio Lovrić.

Pobjedniku turnira uz pokal je pripala i glavna novčana nagrada od opipljivih 50 tisuća kuna, a prvak križevačkog malonogometnog turnira, sastavljen uglavnom od igračkih profesionalaca, ima i najboljeg igrača – Koraba Morinu, oko čijih loptačkih bravura nije bilo nikakvih dvojbi kod organizatora.

Beneteks je u polufinalu, također igranom u subotu, pobijedio 4M graditeljstvo iz Sesveta tek nakon šesteraca 5:2, obzirom da je u glavnom dijelu utakmica završila 1:1. Pakt Elektra do velikog obračuna dva najjača sastava došla je preko polufinala s Pekarom Hana iz Bjelovara, koju je popapao s 4:2.

U utakmici za treće mjesto dečki iz 4M graditeljstva, čije boje brane i Križevčani, opet su morali igrati dulje, no u šestercima su bili precizniji od Pekare Hana. U regularnom dijelu utakmice bilo je 3:3, a nakon penala brončane medalje su 4M osvojili sa 7:5.

Posljednji dan 9. izdanja malonogometnog turnira PAN uz rasplet za odličja ponudio je i revijalnu utakmicu nogometašica. ŽNK Dinamo-Maksimir pobijedio je domaćinke iz ŽNK Plamen iz Križevaca ishodom 2:1. Pred finale su u nagradnoj igri su iz bubnja s plaćenim ulaznicama gledatelja izvučeni dobitnici sponzorskih nagrada.

Na subotnju sportsku večer u dvoranu je ušlo oko 1200 gledatelja čime su tribine bile krcate, kao i uvijek dosad na finalnim okršajima ovoga, sada već prestižnog malonogometnog događaja.

No na dodjeli nagrada ostali su samo zaslužni – sami sportski klubovi, kojima su uručene medalje i pokali.
Drugoplasirana Pakt Elektra honorirana je i s 20 tisuća kuna gotovine, trećeplasirano 4 M graditeljstvo dobilo je 10 tisuća a vlasnici četvrtog mjesta iz Pekare Hana 5 tisuća kuna.

Uz proglašenje najboljeg vratara vezano je i negodovanje predstavnika Beneteksa, koji su se zacijelo nadali da će uz onu najboljeg igrača ponijeti i titulu najčuvara mreže.

To je ipak postao Dejan Beko iz Pakt Elektre, koji je, prema objašnjenju stručnog povjerenstva organizatora, unatoč primljenih pet lakih komada u finalu, naslov zaslužio izvrsnim obranama tijekom cijelog turnira.
Najbolji strijelac je Zlatko Relota iz sastava Sveti Marko Križevčanin, zabio je 21 pogodak. Svim tim pojedincima dodijeljeno je po tisuću kuna.

Trofej fair play koji će od ove godine nositi ime Goran Ilotić u spomen na nedavno preminulog tajnika ZŠO i vrsnog organizatora turnira, ponovno je dan momčadi Sveti Marko Križevčanin koju popunjavaju i svećenici.

U tri tjedna trajanja turnira utakmice 56 sastava igrane su svakodnevno, uz stanke za Badnjak, Božić, Blagdanski koncert te Staru i Novu godinu. Do idućeg jubilarnog desetog izdanja sudionici i gledatelji će pamtiti i prepričavati zgode s terena, a možda i nezgodu da je Beneteks (krnjeg igračkog kadra) još u skupini bila porazila momčad učenika križevačke Gimnazije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.