Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018

Foto: HAK

Od 23. do 28. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provest će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018“.

Tijekom provedbe akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled mopeda i motocikala vezano uz produženje valjanosti registracije vozila, već je riječ o preventivnoj akciji čije je težište na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehničke preglede u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka, s ciljem povećanja broja tehnički ispravnih mopeda i motocikala na prometnicama.

Policijski službenici tijekom rečene akcije pojačano će nadzirati promet mopeda i motocikala, te će se sankcionirati gruba kršenja prometnih propisa i teži prekršaji rečene kategorije vozila. Također, vozače i vlasnike upućivat će se na mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog tehničkog pregleda mopeda i motocikala u stanicama za tehnički pregled vozila.

Prije početka upravljanja mopedima i motociklima potrebno je provjeriti tehničku ispravnost istih, te pozivamo sve vozače i vlasnike mopeda i motocikala da u stanicama za tehničke preglede u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima izvrše provjeru tehničku ispravnost svojih vozila kako bi mogli pravovremeno otkloniti eventualno utvrđene nedostatke.

Ukoliko se u vrijeme provedbe preventivno-sigurnosne akcije građani ne nalaze na području ove Policijske uprave, preventivni pregled mogu obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

"Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018"

Vezano

Komentari su zatvoreni.