Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1198

Prof. dr. sc. Ivica Puljak na 14. Culture Shock Festivalu 15. ožujka 2018. (foto Martin Vujić)
Prof. dr. sc. Ivica Puljak na 14. Culture Shock Festivalu 15. ožujka 2018. (foto Martin Vujić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 14. Culture Shock Festivala 15. ožujka prof.dr.sc. Ivica Puljak održao je popularno-znanstvenu tribinu pod imenom Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? Objavljujemo drugih dvadeset minuta predavanja.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Strašna vila i divlja zima Jane Bauer, knjiga za mlade je Nabor u vremenu Madeleine L’Engle, na odjelu beletristike Pravi se da si normalna: doktorska krimi komedija Ane Dumančić te na stručno-znanstvenom odjelu knjiga o danskom odgoju djece. Na Dječjem odjelu još je jedna pričaonica, a pola sata nakon ove emisije u Multimedijskoj dvorani dr.sc. Nenad Raos drži predavanje Kako napraviti život u epruveti.

U Vijestima Krugova saznat ćemo da najbogatiji britanski umjetnik predstavlja najzanimljivije mitove svijeta, da je festival u Cannesu zabranio “sebice” na crvenom tepihu, da je budućnost knjige tema ovogodišnje Noći knjige, hoće li Brexit značiti renesansu za francuski jezik, te da Planinarsko društvo “Kalnik” poziva sve zainteresirane na tradicionalni Uskrsni pohod kroz klanac Šokot i stari grad Mali Kalnik, Izlažemo ovotjedni program 14. Culture Shock Festivala, te prenosimo poruku povodom Međunarodnog dana kazališta.

Na današnji datum rođeni su Wilhelm Conrad Röntgen, Ivan Rabuzin, Dubravka Ugrešić, Branko Jeren, Heinrich Mann… Osnovana je mornarica SAD, srušena je vlada Cvetković-Maček, dogodila se najveća zrakoplovna nesreća u civilnom zrakoplovstvu, odigrana je prva međunarodna rugby utakmica, u Jugoslaviji se počelo primjenjivati ljetno računanje vremena. Umrli su Giovanni Battista Tiepolo, Mila Gojsalić, Stanisław Lem, Le Corbusier, Janus Pannonius…

U iščekivanju predavanja Odakle dolazimo?, Što smo? Kamo idemo? (foto Martin Vujić)

 

U Svemirskom kutku govorimo o nekim obljetnicama i novostima u astronomiji i astronautici, naročito o nekim letjelicama u Zemljinoj orbiti, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima saznajemo o novoj fobiji, a na kraju spominjemo neke izreke o istini i laži.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo grupe Ogenj, Genesis, Urban & 4, Pips Chips & Videoclips, Iana Duryja, te soundtrack iz filma Geronimo.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1198 emitira se u utorak, 27. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 31. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.