Od danas Plodine kao nova križevačka meka


Od danas se u Križevcima može kupovati u još jednoj velikoj samoposluzi – Plodinama, a sudeći po izjavama prvih kupaca u tome supermarketu – cijene su primjerene. Pred vratima robnog centra iz Rijeke, već prije najavljenog otvorenja u 9 sati ujutro stvorila se rijeka znatiželjnih posjetitelja, privučenih i reklamom o besplatnim degustacijama, darovima i roštilju.

Pomalo su se, ali ugodno iznenadili, što je otvorenje prošlo bez posebnog ceremonijala, svečarskog rezanja vrpce i političkih govora, pa su se sami kupci osjetili u središtu pozornosti. U svoj 37. robni centar u Križevcima, na 1800 kvadrata prodajnog prostora s dvjestotinjak parkirnih mjesta Plodine su uložile oko 5,5 milijuna eura.

Supermarket je sagrađen u rekordna tri mjeseca po čemu se izjednačio s brzinom gradnje jednog križevačkog lanca trgovačkih centara. Križevčani, među kojima i Sanja Petranović iz Gornjeg grada kojoj neće biti problem dolaziti na drugi kraj grada, pozdravljaju i to da je na mjestu nekadašnjih pustih hala tvornice uređaja unutrašnjeg transporta Čeliksuvremeni robni centar s uređenim okolišem, koji je ujedno ukrasio taj dio Ulice kralja Tomislava pred južnim ulazom u središte grada.

Nije nevažno ni to da je u novom robnom centru zaposlenje dobilo 45-ero ljudi koji su morali proći višemjesečnu obuku. Među njima su sreću da ponovno rade, našle i osobe koje su zbog dobi bile teže zapošljive, kao primjerice Marica Sinani, koja radi na odjelu voća i povrća, a prije je imala vlastitu voćarnicu na Autobusnom kolodvoru.

Prema službenoj objavi za medije, Plodine u svojem križevačkom centru nude oko 20 tisuća proizvoda, od čega, ističu, prednost daju hrvatskim proizvodima, kojih je tako na policama oko 70 posto.

Prvi potrošači, tako i Zvonimir Biondić, pohvalili su bogatu ponudu voća, povrća, mesa i mesnih prerađevina, među kojima su i proizvodi križevačkog Improma. Josip Marenčić uz to kaže da je dućan poželjna konkurencija domaćem KTC-u i Billi, no pozornost ipak obraća, poput većine, na cijene jer će, smatra, jeftinoća proizvoda, a ne samo kvaliteta i razina usluge, biti presudna za kupovinu. U posjetu Plodinama i pregledu cijena viđeno je i osoblje konkurencije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.