Skrb o starijim od županije preuzet će Crveni križ

KRIŽEVCI – Dok Koprivničko-križevačka županija priprema objediniti svoj sustav skrbi o starijim osobama u njihovim domovima unutar Centra za skrb i njegu, Grad Križevci namjerava zajedno sa svojim Društvom Crvenoga križa preuzeti taj posao na području grada i okolnih općina. Zamisao je članovima svojeg Kolegija predstavio gradonačelnik Branko Hrg.

– Razmišljali smo o varijanti da jednostavno sami sebe bolje organiziramo. Napravljen je prijedlog programa, a sada Grad mora pokrenuti aktivnosti zajedno sa okolnim općinama koje su zainteresirane da mi to ishodimo i preko Županije i preko Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te da probamo od 1. siječnja sami voditi brigu o starim i nemoćnim osobama, izložio je Hrg.

Hrg smatra da ne treba osnivati nove ustanove, koje će voditi neki novi upravitelji, kad je i u okviru postojećih dovoljno prostora za preuzimanje novog posla.
– Ne bi ulazili u sustav te nove ustanove ili zavoda ili kak’ se već to zove, županijskog, nego bi mi to radili samostalno jer mislim da nam dodatna birokracija nije potrebna i da možemo u sklopu postojećih društava i institucija obavljati iste te poslove, gdje nam je potrebna samo jedna čista operativa, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Nije bilo potrebno daleko tražiti upravo takav, gradski i uspješan primjer provođenja skrbi o starijima u njihovim kućama; on već petu godinu djeluje na području grada Krapine pa su na licu mjesta tamošnja iskustva Križevčani poslušali za nedavnog posjeta. Domaćini su im obećali i svu buduću pomoć pri ustrojavanju službe unutar križevačkog Crvenog križa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.