Križevačka tvrtka radi vlak za Sarajevo

Poduzetnik Dragutin Bermanec danas je nakon šest mjeseci priprema modela i alata u svojoj tvrtki “Poliester Laminati” dovršio izradu vozačke kabine prvog niskopodnog vlaka za Končar-Električna vozila namijenjenog Željeznicama BiH.

Ukrcaj prve kabine prvog niskopodnog vlaka

Kabina je visoka 380 i široka 300 cm, a dobit će i upravljački pult koji se također dovršava u radionici križevačkog poduzetnika dosad poznatog po izradi kabina i unutrašnjosti zagrebačkih niskopodnih tramvaja. Suradnja s HŽ-om? – Uskoro ćemo izraditi i isporučiti i stražnju kabinu s upravljačkim pultom, a o toj prvoj kompoziciji ovisi i mogući posao od još 19 niskopodnih vlakova za Bosansko-hercegovačke željeznice.

Ne znam hoće li za ovaj vlak biti zainteresirane i Hrvatske željeznice koje su, kako čujem, nagovijestile mogućnost da u idućih pet godina naruče dvadesetak kompozicija za međugradske vlakove – kaže Bermanec. Do kraja godine treba izraditi još 20 kompleta niskopodnih tramvaja, čime će dovršiti seriju od ukupno 140 tramvaja.

Nada se da će ZET naručiti i nove tramvaje kraćih dimenzija od sadašnjih. Zbog proširenja poslova Bermanec u blizini sadašnje radionice dovršava i novu proizvodnu halu sa suvremenom industrijskom termolakirnicom, a bude li potrebno, povećat će i sadašnji broj od tridesetak zaposlenih.

Uredno isplaćuju plaće

– Zasad na sreću ne osjećamo nikakve posljedice recesije i krize, poslove naplaćujemo u roku od devedeset dana i uredno isplaćujemo plaće i podmirujemo druge obveze – zadovoljno zaključuje Bermanec koji je zbog nedavne operacije na bolovanju, ali svejedno organizira posao, kao što je danas nadzirao ukrcaj kabine za niskopodni vlak. (Večernji list)

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.