Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1325

Za tri dana navršit će se 200 godina kako se u ovoj kući u križevačkom Gornjem gradu rodio Alberto Ognjan Štriga (foto R.Matić)
Za tri dana navršit će se 200 godina kako se u ovoj kući u križevačkom Gornjem gradu rodio Alberto Ognjan Štriga (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo početak javnog predavanja o turbulencijama u svemiru dr. sc. Andreja Dundovića u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 25. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Zašto je Zemlja tako posebna Crispina Boyera, knjiga za mlade je Vodič za cure Marawe Ibrahim, na odjelu beletristike Porijeklo Saše Stanišića, a na stručno-znanstvenom odjelu Sretan novac: Japansko umijeće sklapanja mira s novcem Kena Honde.

Na današnji datum rođeni su Samuel Morse i Herbert Spencer, “rodio” se računalni miš, umrli su Ferdinand Magellan (prije točno 500 godina) i Josip Kalasancije Schlosser – Klekovski. Za tri dana navršava se 200. godišnjica rođenja Alberta Ognjana Štrige.

U Vijestima Krugova bavimo se čitanjem naših građana, vremenskom kapsulom na Trsatu, tajnom biblijskih svitaka, izložbom Carstena Sandera, te legendarnim skuterom. Podsjećamo na događaje na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo događaje na Marsu, smjenu na Međunarodnoj svemirskoj stanici, te “rođendan” teleskopa Hubble.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Georga Friedricha Händela, Ludwiga van Beethovena, Sergeja Prokofjeva, Oliviera Messiaena, grupe The Beatles i Huseina Hasanefendića Husa .

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1325 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 27. travnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.