Kvartet tambura Glazbene škole osvojio 1. nagradu na festivalu u Novom Sadu

Na 19. festivalu umetničke tambure, koji se održao 9. i 10. ožujka u Novom Sadu, nastupio je Kvartet tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Festival, u organizaciji Muzičke škole Josip Slavenski, bio je natjecateljskog karaktera te su Križevčani ocijenjeni s visokih 97,25 bodova i nagrađeni prvom nagradom.

Na festival su se mogli prijaviti solisti i komorni sastavi te je ovo bila izvrsna prilika za predstavljanje križevačkog kvarteta koji djeluje od ove školske godine i čine ga tri maturanta – Renato Škarec, Josip Berend i Tomislav Fajfar te učenik drugog razreda srednje glazbene škole, Ivan Jambrec. Svi oni su, naravno, članovi Tamburaškog orkestra Škole. U pratnji kvarteta u Novi Sad su išli profesor Mihael Konfic i njihov mentor Igor Kudeljnjak.

Ovo je sjajan rezultat zbog toga što kvartet postoji tek nekoliko mjeseci i iza njih je tek tri-četiri javna nastupa. No, treba čestitati i kvartetu koji je za 0,20 bodova bio bolji od Križevčana, a to su njihovi prijatelji iz Subotičkog tamburaškog orkestra s kojima su već krenuli dogovori o zajedničkim projektima.

– Nadam se da će ovaj uspjeh ostati u lijepom sjećanju učenicima koji ove godine završavaju svoje školovanje u našoj Školi. Sretan sam jer smo oformili još jedan ansambl, uz tamburaški orkestar i komorni sastav – nonet, koji je spreman svirati na visokoj razini. Mislim da ovo može biti i krasna motivacija mlađim učenicima, ili onoma koji to tek žele postati, kako uz predan rad i dobro druženje doći do rezultata, istaknuo je profesor Kudeljnjak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.