Na Dan žena izložbom o holokaustu otvoren 14. Culture Shock Festival

Foto: Dijana Markovi

Jučer je u Galeriji K2 na Nemčićevom trgu u Križevcima otvoreno 14. izdanje Culture Shock Festivala koji zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. Prvi u nizu događaja koji se odvija u sklopu festivala je izložba „Kroz Mirandine oči“ koja je upravo jučer predstavljena u Galeriji K2.

– Ova izložba je jedan od načina na koji se Veijo Baltzar bavio problematikom Holokausta. To je tema koja je ostavila dubok trag i u romskoj populaciji. Ovo je prikazano kroz jednu mikro povijest žene Mirande te je ispričana jedna zastrašujuća i potresna priča, objasnio je Saša Živković.

O programu 14. izdanja festivala, koji je otvorio križevački gradonačelnik Mario Rajn, govorila je umjetnička voditeljica Jelka Vukobratović istaknuvši kako je ove godine pripremljen 31 program koji će se odvijati kroz nešto više od mjesec dana. Okupljene je pozdravio i izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić te ujedno uputio zahvalu Ministarstvu kulture i Gradu Križevcima što su pružili podršku održavanju festivala kao i brojnim sponzorima.

– Jako mi je drago da je ovo 14. inačica festivala, naglasio je gradonačelnik Rajn dodavši kako ga veseli što iza programa stoji niz mladih ljudi i kako mu je drago da program i dalje prati Ministarstvo kulture, a pratit će ga i Grad Križevci. Festival će trajati sve do 14. travnja, a cijeli program možete vidjeti ovdje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.