[VIDEO] Prvi turistički film o enogastro ponudi Podravine i Prigorja

U sklopu Županijske turističke strategije i razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini Glas Podravine i Prigorja premijerno prikazuje visokobudžetni turistički film Putevima vina Podravine i Prigorja. Film je nastavak turističkog projekta Županijski enogastro vodič Podravine i Prigorja koji je u obliku tiskane brošure izašao krajem svibnja prošle godine.

Miroslav Mirković, izvršni producent i redatelj filma, ističe da je ovo prvi u nizu turističkih filmova u produkciji Glasa Podravine.
– Putevima vina Podravine i Prigorja turistički je film koji na bajkovit način prikazuje najljepše enogastro te kulturne destinacije podravsko-prigorskog kraja, od prekrasnog brdovitog Kalnika, starohrvatskog grada Križevaca, grada Koprivnice i okolnih općina pa sve do kraljevskog Đurđevca i Starog grada te najboljih podravskih vinara čija vina dolaze s poznatih Peski – rekao je.

Dodao je da su glavni pokrovitelji Koprivničko-križevačka županija, Podravka te jedinice lokalne samouprave.
– Do kraja godine planirano je reizdanje Županijskog enogastro vodiča Podravine i Prigorja koji će objediniti svu vinarsku i gastronomsku ponudu ovoga kraja, uključujući i novoosnovane rute cikloturizma – istaknuo je Mirković.(GPP)

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  Baš me vesli pozitivna klima oko pokretanja ove kontinetalne incijative, enogasto ponude Podravine i Prigorja.
  S obzirom da turizam mijenja svoja lica, pa tako sunce i more nije jedino što današnji turisti žele.
  Mijenja se i klima, pa se ljudi, odlučuju putovati i u drugo vrijeme godine kad sunce ne “prži”.
  Tako kontinentalni dio naše Domovine, može iskoristiti, svoje šanse. To su zahtjevni gosti, koji su više okrenuti upoznavanju unutrašnjosti, gdje se vide navike i život određene sredine. Tu je i upoznavanje kulture, istraživanje naše bogate povjesti, pa onda enogastonomija, i… Cikloturizam je mobilan- zdrava navika, a u isto vrijeme mogu do mile volje istraživati.
  Svima u projektu, želim puno uspjeha!

Komentari su zatvoreni.