Udruga P.O.I.N.T. objavila raskošnu digitalnu publikaciju o razvoju računalnih igara

U izdanju križevačke udruge P.O.I.N.T. ovih je dana objavljeno digitalno izdanje dvojezične publikacije “Sandbox Game Dev Workshops – Retrospektiva projekta / Project Retrospective” (ISBN 9789539980595, CIP 001184023), o rezultatima istoimenog projekta sustavne edukacije o razvoju računalnih igara. Izdavanje publikacije financijski je podržalo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, koje je financiralo provedbu i čitavog projekta iznosom od oko 25 tisuća američkih dolara.

Projekt, osmišljen kao serija radionica izrade računalnih igara za srednjoškolce, provodio se od 17. rujna 2022. do 18. veljače 2023. godine, a tijekom pet mjeseci ukupno dvadesetoro mladih uspješno je pohađalo edukacijske module iz dizajna i programiranja računalnih igara. Rezultat ovog programa je integralan, u smislu da su svi polaznici radili na jednom zajedničkom projektu i sudjelovali u različitim fazama njegove izrade, od konceptualne faze do izvedbe.

“Sandbox Game Dev Workshops” projekt je koji je, zajedno s još nekoliko drugih projekata udruge
P.O.I.N.T. iz Križevaca, promijenio paradigmu edukacije u lokalnoj sredini i ponudio mladima alternativu i pronalazak drugačijeg pristupa obrazovanju i karijeri. Osim konkretnih i primjenjivih znanja kroz niz edukacija, projekt je mladima ponudio i širok uvid u mogućnosti zaposlenja i osobnog razvoja u kontekstu suvremenih tehnologija.

Ovo bogato ilustrirano izdanje na hrvatskom i engleskom jeziku na 88 stranica nudi detaljan pregled obrazovnog kurikula, informacije o mentorima i gostujućim predavačima, kao i njihove dojmove o provedbi čitavog projekta. Opisani su edukacijski posjeti Inkubatoru PISMO u Novskoj te studijima za razvoj računalnih igara u Zagrebu.

Publikaciju urednički potpisuje voditelj projekta Ivan Ivanović, koji je i autor tekstova uz predavače Mladena Bošnjaka i Nikolu Zemana. Ivanović je također pripremio engleski prijevod tekstova, a za lekturu i korekturu bila je zadužena Sonja Mrnjavčić. Dizajn i grafičku pripremu potpisuje obrt za vizualne komunikacije “mravlja” iz Koprivnice. Autor naslovne ilustracije je Igor Puškarić, a autori fotografija su Hrvoje Belani, Ivan Ivanović, Silvia Novosel i Andrej Dundović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.