Udruga ‘Maslačak’ sudjeluje u Danima otvorenih vrata udruga

Udruga “Maslačak” Križevci pridružuje se udrugama širom Hrvatske u godišnjoj manifestaciji obilježavanja „Dana otvorenih vrata udruga“ koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruge lokalnoj i široj zajednici. Udruga “Maslačak” će otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim gostima: udrugama, medijima, lokalnoj upravi, ustanovama, roditeljima i udomiteljima korisnika, susjedima i ostalim građanima grada Križevaca.

U četvrtak, 25. svibnja 2017. od 16 do 19 sati u Gundulićevoj ulici 67 bit će upriličena društvena večer uz pjesmu i ples. U petak, 26. svibnja od 10 do 12 sati u Gundulićevoj ulici 67 održat će se kreativna radionica, a u subotu 27. svibnja od 9 do 12 sati na Trgu Antuna Nemčića odvit će se podjela promotivnog materijala i informiranje javnosti.

Članovi Udruge “Maslačak” boravili u Šimatovu

U vremenu od 15. do 21. svibnja 2017. osmero članova Udruge “Maslačak” Križevci uz pratnju voditeljice Martine Benjak i majki dvoje članova Nade Domitrović i Jasenke Kokor boravilo je po treći put u malom mjestu Šimatovo u samom srcu Gorskog kotara u obnovljenoj školi na poziv Centra za rehabilitaciju Zagreb.

– Cilj boravka tamo bio je da se članovi Udruge i na ovakav način pripreme za organizirano samostalno stanovanje uz podršku. Pružala im se individualizirana podrška u područjima života gdje je to bilo potrebno, kako bi u što većoj mjeri usvojili znanja i vještine potrebne u svakodnevnom životu. Dane su provodili u aktivnostima kao što su kuhanje, spremanje, briga oko okoliša, briga o mačkama, sportskim aktivnostima, vožnji biciklima, šetnjama po šumi, druženjem sa stanovnicima Šimatova i okolnih sela te boljim međusobnim upoznavanjem i suživotom, istaknula je voditeljica Martina Benjak.

– Vrijeme nas je poslužilo pa smo mogli pješačiti do Vidikovca Kavranca kako bi vidjeli rijeku Kupu te susjednu Sloveniju. Jedini kišni dan su iskoristili za odlazak na izlet u Prirodoslovni muzej u Brod na Kupi te razgledavanje Delnica. Mame Nada i Jasenka su ispunile obećanje pokojnom dr. Mance koji je obnovio staru školu i posadile cvijeće i uredile cvjetnjak ispred nje. Na povratku smo se odmorili uz rijeku Dobru i usput podijelili našim članovima priznanja jer se svatko od njih isticao u nečemu kao što je brisanje posuđa, kuhanje,vožnja bicikla kroz ovih 7 dana, naglasila je Benjak.

Ovo je prilika da se Udruga “Maslačak” Križevci zahvali Centru za rehabilitaciju Zagreb i obitelji Mance što im je omogućila boravak tamo. Također to ne bi bilo moguće bez roditelja i udomitelja koji su sufinancirali putovanje novčano i u hrani, mame Jasenke koja je išla autom o svojem trošku, obitelji Balić koja je donirala prijevoz tamo i natrag, OPG Benjak koja je donirala dio hrane, mami Nadi što je imala nadzor nad svim, a posebno voditeljici Martini Benjak koja je imala brigu o svemu i imala sve pod kontrolom te bila velika podrška članovima u svim aktivnostima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.