Momčad Gas Co iz Križevaca osvojila je 15. turnir Križevci Ožujsko

Turnir_Ozujko_2013_mali_nogomet_dvorana_Gas_CoFinale za pamćenje na 15. izdanju malonogometnog turnira Križevci Ožujsko koji je u nedjelju završen pred prepunom gradsko školsko-sportskom dvoranom OŠ Ljudevita Modeca. Pobjednik je dobiven nakon izvođenja kaznenih udaraca, a tako je, ustvari bilo najpravednije u ogledu snažnih momčadi, poput križevačkog Gas Co i zagrebačkog Promotion play Lotto. Gledatelji su uživali u sjajnim potezima majstora hakla, izvrsnim obranama vratara Malogorskog i Baričevića, maestralnom nadmetanju Drndića i Kovačeca sa suparničkim adutima Štrokom i Franjom.

Drndićev pogodak će se još dugo prepričavati. On je u stilu Maradone, tunelom Franji započeo akciju, predriblao još dvojicu igrača i neobranjivim udarcem savladao Baričevića. Pljesak gledatelja trajao je za takvo majstorstvo pune dvije minute. Sijevalo je na sve strane. Pogađale su se vratnice, a topnik Ivan Kovačec je dizao publiku na noge bombama sa svih strana. Nekadašnji osvajač Kutije šibica, Promotion play Lotto, imao je, također, dosta prigoda, u prvom dijelu utakmice i puno više od igre. Uspjeli su izjednačiti preko Bisakua koji je iskoristio nesmotrenost u obrani Gas Co.

U ruletu kaznenih udaraca sve su oči bile uprte u čuvare mreže. Obojica su izvrsni, a veliku večer imao je Malogorski. Obranio je udarce Franji i Benkoviću, a vratnicu je pogodio Bisaku. Kod sastava Gas Co vratnicu je pogodio D. Kovačec. Velika sportska predstava koja je mogla zadovoljiti sve poklonike malog nogometa. Gas Co je, zanimljivo, momčad koju je okupio križevački poduzetnik Zdenko Međimorec. On je dosad sa svojim sastavima osvojio čak pet turnira, a igrao je u osam finala.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Pavić iz Gas Co ( primio je nagradu sponzora Zlatarne Valentino i Strojoljeva Antolčić), najbolji vratar je Goran Malogorski iz Gas Co (primio je nagradu Zeptera ureda i prodaje Križevci), a najbolji strijelac Željko Štulec iz momčadi Bistro Bačvica Stock Ježdovec Downtown Križevci s 13 pogodaka. Trofej fair play Goran Ilotić u spomen na nekadašnjeg tajnika Zajednice športskih udruga dodijeljen je momčadi Nepoznati Rukfaš iz Velike Gorice koja je načinila najmanje prekršaja na turniru.

Pobjedničkoj momčadi Gas Co pripala je,među ostalim, novčana nagrada od 50 tisuća kuna koju im je uručio Miroslav Gegač, financijski direktor KTC-a koji je, uz Zagrebačku pivovaru, bio glavni sponzor turnira, a ostale nagrade uručili su najboljima gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, župan koprivničko-križevački Darko Koren, predsjednik Zajednice športskih udruga Josip Šikić i vlasnica ugostiteljstva Olimp Sanja Šelendić. Drugoplasiranom saastavu pripalo je 20 tisuća kuna, trećeplasiranom 10 tisuća kuna i četvrtoplasiranom 5 tisuća kuna, dok su momčadi u poretku od petog do osmog mjesta dobile povrat kotizacije od 800 kuna, Završne utakmice su eksperimentalno prvi puta sudila čak četiri djelitelja pravde.

Finale
GAS CO KRIŽEVCI-PROMOTION PLAY LOTTO ZAGREB 4:2 (1:1, 1:0)
GŠSD OŠ Ljudevita Modeca. Gledatelja: 1400. Sudac: Šimčić.
Pomoćnici: Koprić, Jalžabetić, Juriša.
STRIJELCI: 1:0 – Drndić (17) 1:1 – Bisaku (28)
PENALI: Franja – Malogorski brani, 2:1 Pavić, Bisaku – vratnica 3:1 I. Kovačec, 3:2 Jakirović, D. Kovačec – vratnica, Benković – Malogorski brani, 4:2 Ezgeta
GAS CO: Malogorski, Pavić, A. Kovačec, Drndić, D. Kovačec, Ezgeta, I. Kovačec, Kunštek, Majcen Hoxha
PREDSTAVNIK: Zdenko Međimorec
TRENER: Robert Hertl
PROMOTION PLAY LOTTO: Baričević, Purgar, Klakočar, Čuić, Jakirović, Benković, Franja, Đulvat, Bisaku, Štrok, Badovinac
PREDSTAVNIK: Nikola Badovinac
TRENER: Jurica Bendelj
IGRAČ UTAKMICE: Goran Malogorski

Utakmica za 3. mjesto
BISTRO BAČVICA STOCK JEŽDOVEC DOWNTOWN KRIŽEVCI-KAVOMAT SESVETE 1:3 (0:0)
Gledatelja: 1300. Sudac: Jalžabetić. Pomoćnici: Fijok, Koprić, Juriša.
STRIJELCI: 0:1 – Crnković (25) 0:2 – Geljić (31) 1:2 – Štulec (36) 1:3 – Geljić (37)
BAČVICA STOCK DOWNTOWN: Daku, T. Fabek, Zelenika, Poljanec, Salopek, Golub, P. Fabek, Štulec, Ćorić, Vračević, Jupić
PREDSTAVNIK: Robert Vajnhard
TRENER: Antonio Brekalo
KAVOMAT: Zeljko, Matasić, Crnković, Ivančić, Daševci, A. Benko, Sesar, Dominko, B. Benko, Geljić, Kulji, Lušić
PREDSTAVNIK: Matej Lušić
IGRAČ UTAKMICE: Mihovil Geljić

U tzv. malom finalu za 3. mjesto Kavomat je bio bolji od Bačvice. Sesvećani su iskoristili svoje prigode, a igrači Bačvice nisu i, naposljetku, su zasluženo došli do novčane nagrade od 10 tisuća kuna dok su se njihovi suparnici morali zadovoljiti s 5 tisuća kuna. U polufinalnim utakmicama Gas Co je lako pobijedio sastav Bistroa Bačvica Stock Ježdovec Downtown Križevci 5:1, kontolirajući igru od samog početka susreta. Ezgeta i Drndić doveli su Gas Co u vodstvo 2:0, smanjio je Ćorić, a drugo poluvrijeme proteklo je u znaku Kovačeca, Dine i Ivana koji su se pobrinuli za tzv. petardu.

Neizvjesnije je bilo u drugom polufinalu između momčadi Promotion play Lotto iz Zagreba i sesvetskog Kavomata koji je u četvrtfinalu izbacio krapinski Mal Gal. Sevećani su vodili preko Kulija, ali je u istoj minuti izjednačio Bisaku. Za pobjedu Promotion playa pobrinuo se izvrsni Štrok nakon protunapada u kojem je većinu posla obavio Franja. Rezultati polufinala: Gas Co-Bistro Bačvica Stock Downtown 5:1 (2:1) (D. Kovačec 2, I. Kovačec, Ezgeta, Drndić/Ćorić), Promotion play Lotto-Kavomat 2:1 (1:1) (Bisaku, Štrok/Kulji). Organizator turnira bila je gradska Zajednica športskih udruga pod gradskim i županijskim pokroviteljstvom i medijskom potporom Radija Križevci.(mn)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.