Šef HSS-a Branko Hrg kazneno prijavljen zbog rodiljnih naknada

Branko_Hrg_Ivan_Vuk_gradonacelnik_dogradonacelnik_prijava_rodilje_Marko Lukunic_PixsellGdje je 100.000 kn? SDP-ov čelnik u Križevcima, Ivan Majdak, sumnjiči gradonačelnika, njegova zamjenika, te pročelnika. Hrg odgovara da je prijava morbidna

Križevački gradonačelnik, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Branko Hrg kazneno je prijavljen zbog sumnje u zloupotrebu položaja i ovlasti. Prijavu je podnio šef križevačkog SDP-a Ivan Majdak uz potporu oporbenih nezavisnih vijećnika, među kojima i dvojice bivših HDZ-ovaca, a uz Hrga prijavljeni su i njegov zamjenik Ivan Vuk (na slici desno) te pročelnik Darko Masnec.

Nekima i darovi

Prijava je podnijeta zbog načina na koji se rodiljama isplaćuje gradska novčana pomoć. Na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća nezavisni Željko Picig (prije HDZ) zapitao je gdje je 100.000 kuna od toga programa iz 2013. godine. Rodiljama je podijeljeno 180.000 kuna, a u proračunu je naveden trošak od 280.000 kuna. Činjenica da novac rodiljama na ruke osobno donosi Vuk, kao i izostanak pisanog odgovora Picigu i oporbenim kolegama, bio je, čini se, okidač da posumnjaju u mućke s javnim novcem.

– Ivan Vuk od Darka Masneca pet-šest puta godišnje podiže iz gradske blagajne oko 30.000 kuna gotovine za naknade rodiljama. Iako smo više puta upozoravali kako je nedopustivo da jedna osoba podiže gotovinu i drži je danima kod sebe, pa kad od obveza nađe vremena, posjeti i pokoju rodilju te joj uime gradonačelnika uruči naknadu, nitko na to nije reagirao, već to gradonačelnik uporno brani i podržava. Nekima od rodilja se dostavljaju i darovi, a nekima ne i ne zna se tko o tome donosi odluku – kaže Majdak.

Sada može i na račun

Napominje i da gradske vlasti odbijaju vijećnicima dostaviti pisane podatke i dokumentaciju o primateljima novca i darova.
– U 14 godina obnašanja dužnosti politički protivnici mnogo puta su me prijavljivali, no ovako morbidne prijave još nije bilo – komentirao je Hrg.

Iz njegova ureda poručili su kako će podatke o naknadama rodiljama objaviti ovaj tjedan na novinskoj konferenciji. Odnedavno je, vjerojatno i zbog prijašnjih reakcija rodilja na kašnjenje naknade, uvedena i mogućnost izbora – žele li novac na ruke ili na račun.(VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Petar
Petar

Gospodo iz oporbe ima i jedna slaba karika u vašem taboru, pazite da se ne iznenadite 🙂

Povijest učiteljica
Povijest učiteljica

Ne tucite zalud u stranu, ako je netko naslabija karika općenito, onda je to vijećnik u vladajućoj koaliciji koji je bio od ve do ve, desno pa krajnje desno, onda s koalicijom lijevo pa tu gdje trenutno je. Neće mu ni kumstvo s Hrgom značiti puno ako gradonačelnik digne sidro.

Ozna sve dozna
Ozna sve dozna

A je lijepo je čujem čuti, kak nam je naš dragi i pobožni gradonačelnik častil majdakovu i picigovu mamu

Leteća kockica
Leteća kockica

Doznalo se, Hrg pokušao ucijeniti jednog križevačkog vijećnika i predsjednika stranke, pa skoro poletio kroz prozor na ulicu

lepi Af
lepi Af

Da mu nije sabo kakva familija

Kmer
Kmer

Kad neko ide na razgovor s takvim čovekom kakav je naš kockica Branko obavezno si zeme i nekakov aparat za snimanje iliti ga za prisluškivanje… Kak je bilo lepo jučer na kavi slušati tu snimku… Nigdar ne bi poveroval da si veliki vođa Branko Jong-Hrg bi supustil na tu razinu, al dobre buju oni državni odvetniki to psluhnuili pa budu rekli kaj mu se desile…

Mima
Mima
Poznavajući gospodina Hrga za očekivati je da će sada početi prijetnje, ucjene, laži i manipulacije jer to je Hrgov nivo. Ne bojim se za Majdaka, njega poznajem još iz osnovne i srednje škole i znam da je kao prvo pošten čovjek a kao drugo što započne taj to i dovrši pa će tako i ovo. Nadam se samo da ćete i svi vi iz oporbe izdržati Hrgove pritiske i ostati uz njega i da svi zajedno nećete više dopustiti Hrgu, Vuku i sličnima da u ovom gradu rade što ih je volja. Ovdje više stvarno nije pitanje da li je… Više »
Julije Cezar
Julije Cezar

Nisam ni mislio da su ovi Crveni Kmeri tako za*ebani, tko bi još samo pred godinu dana pomislio, kako će netko u gradu imati muda ovu bandu javno prijaviti državnom odvjetništvu? Vlasulja dolje gospon drug Majdak, sad to samo dotjerajte do kraja.

Tranmere
Tranmere

Sramotne radnje B.H. se nastavljaju. Provjereno.