Križevačka škola ima najljepšu školsku učionicu na otvorenom

Srednja škola “Ivan Seljanec” ima najljepšu školsku učionicu na otvorenom u Hrvatskoj, proglašeno je to danas u u HRT-ovom studiju Zvonimir Bajsić na dodjeli nagrada “Najljepši školski vrtovi”. Riječ je o ekološko-obrazovnom projektu koji Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora već trideset godina. Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzeli su ravnateljica škole Gordana Juran-Ratković i nastavnik Mišel Doskočil koji sa svojim učenicima, budućim kuharima, uzgaja povrće i začinsko bilje na parceli u Magdinim vrtovima.

Baš sam ponosan na svoje učenike i školu. Srce mi je kao kuća. Trud se isplati kad si uporan“, rekao nam je Doskočil nakon dodjele.

Na natječaj se mogu javiti vrtići, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mlade, a nagrade se dodjeljuju više kategorija. Ove godine su se u projekt uključili Kozmološki centar u Križevcima i DAK – Destinacijska agencija Križevci donacijom jednog školskog izleta.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno