U aplikaciju Bikademy od sada uključeni i Križevci s Kalničkim prigorjem

Križevci s Kalničkim prigorjem najnovija je destinacija uključena u aplikaciju Bikademy, inovativni cikloturistički koncept nastao u Hrvatskoj i namijenjen svima koji bicikliraju i pritom istražuju destinacije, njihovu kulturnu i prirodnu baštinu. Kao besplatnu mobilnu aplikaciju Bikademy se može koristiti diljem Hrvatske – u pet slavonskih županija, Istri, Zagrebu, Šibeniku te otocima Rabu i Pagu.

Sve što biciklisti i entuzijasti trebaju napraviti, nakon što instaliraju aplikaciju, prijaviti se željenim redom i tijekom više dana na svim geolokacijama koje unutar aplikacije definiraju pojedinu lokaciju te imaju mogućnost osvojiti sponzorske nagrade. Za Križevce to su Stare obreške klijeti, jezera Čabraji, Kapela Ravenska, Stari grad Kalnik i Gornja Rijeka.

Krešimir Herceg, vlasnik Bikademy-a, istaknuo je da im je misija motivirati ljude na istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom te istovremeno promovirati destinacije kao poželjne za cikloturiste. Smatra da je Kalničko prigorje idealna destinacija za bicikliranje, a pogotovo u trenutnu ranu jesen i proljeće.

– Sve više biciklista i cikloturista posjećuje naš kraj, a ovakve interaktivne inicijative poput Bikademyja omogućuju nam daljnje pozicioniranje kod sportaša i rekreativaca koji vole putovati. Strateški smo orijentirani prema razvoju aktivnog turizma u čemu nam pomaže i suradnja s Bikademyjem, dodala je Olinka Gjigaš, direktorica Turističke zajednice grada Križevaca.

Otvaranje nove cikloturističke destinacije omogućila je Turistička zajednica grada Križevaca, Hrvatska turistička zajednica te Koprivničko-križevačka županija, uz partnere Bikademy, Enna Grupu i Giant Hrvatska. tom prilikom snimljen je i video-prilog za kampanju naslovljenu “Gates to the Adventures”, inspiriranu turističkim sloganom za Križevce “vrata Prigorja”.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Zvonimir piše:

    bilo bi ok da se u biciklističke rute uključi i projekt gradnje pruge , da se pređe i na drugu stranu pruge , prema Kloštru, Malim Sesvetama i da se aktiviraju staze i putevi zatrti strojevima hrvatskih šuma, si uz samu prugu ima potencijala za novo nastale rute

Komentari su zatvoreni.