Križevci kao turistička destinacija: Predstavljen prijedlog vizije i misije

Grad Križevci je 2019. godine započeo izradu Strateškog plana razvoja turizma grada Križevaca 2020-2027. U dvorani „Marcel Kiepach“ Razvojnog centra i tehnološkog parka, danas u 11h dr.sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam sa Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te dr.sc. Krešimir Dabo, tajnik Odjela turizma održali su završnu prezentaciju za Plan razvoja turizma grada Križevaca odnosno pripreme za drugi izvještaj.

Na prezentaciji su predstavljeni rezultati provedene ankete, „rang lista“ posebnih oblika turizma te prijedlog vizije i misije. Prezentaciji su nazočili dionici uključeni u izradu samog Plana razvoja koje čine predstavnici Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija te udruga.

Tijekom prezentacije mogli su se čuti konkretni prijedlozi posebnih oblika turizma čiji je razvoj moguć u gradu Križevcima na temelju postojećih prirodnih i kulturnih resursa, prijedlozi novih manifestacija te kako obogatiti postojeće.

Zamjenik Danijel Šaško izrazio je nadu kako je ovo početak konkretnih koraka te procesa koji će se definirati Akcijskim planom i realizirati kroz narednih nekoliko godina.

Pročelnik Sandro Novosel izrazio je zadovoljstvo što su svi potrebni koraci za ostvarenje Križevaca kao turističke destinacije stavljeni na jedno mjesto. Istaknuo je i kako je za uspješnu realizaciju nužno uključivanje privatnog sektora te da se nada kako će oni prepoznati koristi ulaganja u projekte koje će se kroz Akcijski plan definirati.

Nakon izrade završne verzije održat će se konferencija za predstavnike medija na kojoj će Strateški plan razvoja turizma grada Križevaca 2020-2027. biti u cijelosti predstavljen.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.