Upišite se u Planinarsku školu Planinarskog društva Kalnik

Kako za postati lovcem nije dovoljno kupiti pušku i krenuti u lov nego je potrebno naučiti kako se puca, kad se i što lovi, kako se hrane životinje ili kako se ponaša u društvu, tako je i za postati planinarom potrebna edukacija. Od toga što napraviti da stvari ne krenu (i što ako ipak krenu) loše, kako se orijentirati, kretati, ponašati u planini, kako pružiti prvu pomoć, štititi i voljeti prirodu, kako tumačiti meteorologiju…

Nakon što smo zadnjih godina uspješno organizirali tri Planinarske škole (ukupno s preko sedamdesetak sudionika), ove godine je ponavljamo od 13. ožujka do 29. svibnja. Škola se sastoji od teoretskog dijela (6 predavanja) te 6 vježbi ili izleta na kojima se te stvari uče u praksi. Više informacija o školi možete dobiti ovdje ili na sastancima u društvenim prostorijama (Zakmardijeva 5, prvi kat) utorkom od 19 sati te prijavom kod organizatorice Nade Prekomorec.

Dakle, načuli ste da su Hrvatska i zemlje regije među najljepšima u svijetu? I htjeli biste to potvrditi iz prve ruke? Pridružite nam se na izletima, a u dobrom društvu su i najteži usponi puno lakši, rakijica bolje grije, a hrana je ukusnija. No, oprez – planinarenje je zarazno!

S druge strane Planinarska škola je gotovo neophodna za sve one koji se spremaju na zahtjevnije planinarske ture ili planiraju nastaviti školovanje u okviru tečajeva koje provodi Hrvatski planinarski savez (HPS).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.