Raspisan natječaj za 4. ‘Dječji Kranjčić’

Logo_4_Djecji_Kranjcic_knjizevni_natjecajU organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2014. otvoren je natječaj za 4. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sam pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle – Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji se ove godine u Križevcima održava šesti put.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama. Organizatori predlažu da tema radova ovoga četvrtog natječaja bude predanost Bogu i ljudima.
Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 25. travnja 2015., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku. Sve dodatne informacije, prijavnice te obrasci za književni i likovni natječaj, mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.djecji-kranjcic.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.