Posjet učenika drugog razreda Srednjoj školi ”Ivan Seljanec” Križevci

Foto: Krizevci.hr

20180226 092217

Učenici 2. b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca, s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Andreom Šturbek, posjetili su kuharski praktikum Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci. Na satu Prirode i društva učenici su učili o zdravoj prehrani te su teorijski dio odlučili provjeriti u praksi. U SŠ „Ivan Seljanec” ljubazno su ih dočekali nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek sa svojim maturantima, smjer kuhar i konobar.

Nastavnik Mišel Doskočil objasnio je učenicima da je njihov današnji zadatak napraviti i ispeći fine i zdrave kolačiće od cimeta i đumbira. Naravno, prije same pripreme za rad, vrlo je važno održavati higijenu, odnosno oprati ruke pa su učenici prije posla prvo to učinili. Od tijesta koje su pripremili maturanti, učenici su svojim ručicama radili razne oblike kolačića. Čekajući da se kolačići ispeku, učenici su probali prirodni sladoled rađen od šumskog voća, maline i borovnice. Također, posjetili su i sam restoran ”Vojarna”.

Nakon degustacije kolačića, nastavnik Boro Petrek ih je malo više upoznao sa zanimanjem konobar objasnivši im kako se postavlja stol, što čini pribor za jelo te prima narudžba. Zatim su se uputili prema stolu na kojem ih je dočekao smoothie maker, odnosno shaker. Učenici su od jabuke, banane, mrkve, meda, mlijeka i badema napravili vitaminima bogat frappe.

Za sam kraj druženja, učenici su sudjelovali u kvizu Zdrava hrana kojim je utvrđeno da su odlično savladali gradivo te se pokazalo da je posjet bio itekako edukativan i koristan za male drugašiće. Nastavnik Mišel Doskočil na odlasku ih je darovao velikim voćnim paketom i prirodnim mirisnim sapunčićima za pranje ruku koje proizvodi tvrtka Tinktura.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš lijepo, korisno, a posebno obrazovo druženje za drugašiće.
    Naučili su što znači higjena, zdravi slatkiši, zdravi napitci i kako se sve priprema.
    Vjerujem da će mnogi već sada polako razmišljati: što u srednjoj školi, što izabrati i što je to ono što njih u ovoj dobi zaista i privlači.
    Uz to prekrasno i korisno druženje još su dobili i dar, te vjerujem kako su otišli svojim kućama zadovoljni i sa još jednim lijepim iskustvom.

Komentari su zatvoreni.