Grad Križevci uključen u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Foto: krizevci.hr

Grad Križevci uključen u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“

Donošenjem Plana aktivnosti za 2018. godinu u sklopu akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na prošlom Gradskom vijeću, Grad Križevci kreće u stjecanje prestižne titule „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Gradovi – prijatelji djece je globalna inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece. U Republici Hrvatskoj ovu akciju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj ove akcije je poticanje lokalne zajednice da ulažu u djecu, njihovo sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, odgoj i obrazovanje, socijalnu skrb, kulturu, sport, slobodno vrijeme i daju roditeljima podršku u odgoju djece.

Djeca su zalog za budućnost i moramo ulagati u njih, a upravo to ćemo i činiti kroz ovu akciju. Početkom godine osigurali smo besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva, a promjenom ciklusa udžbenika naši učenici imat će besplatne udžbenike. Ovo je samo početak našeg djelovanja za djecu i s djecom“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.