Mladi organiziraju ‘Humanitarni belot za Helenu’

Jučer je u ranojutarnjim satima u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu operirana dvogodišnja Helena Kelemin iz Bočkovca, naselja u općini Sveti Petar Orehovec kod Križevaca. Zahvat presađivanja kosti s ciljem rekonstukcije rupice na nadkoljenici desne noge obavili su prof.dr. Robert Kolundžić i dr. Tomislav Ribičić. Tijekom operacije je otkriven tumor veličine 4cm koji je odmah poslan na analizu kako bi se utvrdilo o kakvom se tumoru radi. Za oporavak od dva do tri tjedna roditeljima malene Helene potrebna je pomoć od barem 2500 kuna za smještaj u bolnici, pa sumještani pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu uplatom na broj računa: HR59 2340 0093 1103 7837 2, Helena Kelemin, Bočkovec 116, 48267 Sv. Petar Orehovec.

Kako javlja portal Podravski.hr, malena Helena je već s 14 mjeseci života prošla operaciju glave zbog vanjskog tumora, srećom dobroćudnog. Iako troškove ove operacije pokriva HZZO, majci Katarini liječnici su savjetovali da bude uz dijete čitavo vrijeme oporavka, za što im je neophodna financijska podrška. S velikom željom da pomognu akciji se priključio i Forum mladih SDP-a Sv. Petar Orehovec, koji u subotu 16. veljače u Vatrogasnom domu u Bočkovcu organizira humanitarni turnir u belotu, gdje će sav prihod od kotizacija ići u korist akcije. Kao topli obrok svim će sudionicima biti osiguran vojnički grah.

Kako doznajemo, cijeloj akciji se već pridružila i braniteljska udruga iz Sv. Petra Orehovca, jedna križevačka tiskara o vlastitom je trošku tiskala letke, a poznati kalnički poduzetnik Mladen Kešer je putem Facebooka obećao namiriti trećinu potrebnih sredstava.
– Nadamo se da će ova akcija uspjeti i da u našem kraju ima još dobrih duša koje će prisustvovati i pomoći ovoj obitelji, istaknuo je jedan od organizatora akcije Ivan Đurec.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.