U četvrtak dokumentarac o Crvenim Kmerima

The_missing_picture_the_movie-01_Prva od dvije filmske projekcije ovogodišnjeg, 10. Culture Shock Festivala održat će se u četvrtak 20. ožujka 2014. u križevačkom Klubu kulture. Riječ je o višestruko nagrađivanom dokumentarnom filmu “Slika koja nedostaje” kultnog kambodžanskog redatelja Rithyja Panha. Jednoipolsatno djelo, snimljeno prošle godine, na posve originalan način, kombinacijom arhive, detaljnog emotivnog dokumentarnog pripovjedanja i sa stotinom malih drvenih lutkica, prikazuje cijelu jednu mini-epohu života u Kambodži s kraja 70-ih godina. Tada jedanaestogodišnjak, Pahn je svjedočio svom zlu koje se nadvilo nad ovu zemlju, a ovim filmom suptilno je podastro svoje djetinjstvo u tada, sasvim sigurno, najparoničnijoj zemlji na svijetu.

Redatelj i scenarist Panh se othrvao osuđivanju i na posebno suptilan i vizualno fascinantan način, pokazao zašto ga smatraju jednim od najoriginalnijih nezavisnih redatelja današnjice. Film je nakon premijere u Cannesu izazvao nepodijeljeno oduševljenje publike, kritike te naposljetku i žirija koji mu je dodijelio prestižnu nagradu ‘Un Certain Regard – Izvjestan pogled’. Ulaz na križevačku projekciju, čiji je početak zakazan za 19:30 sati, slobodan je. Distributer je Restart iz Zagreba.

Redatelj i scenarist: Rithy Panh. Direktor fotografije: Prum Mésa. Montažeri: Rithy Panh, Marie-Christine Rougerie. Kiparica: Saritha Mang. Muzika: Marc Marder. Obrada zvuka: Eric Tisserand. Producentica: Catherine Dussart. Koproducenti: CDP, ARTE France, Bophana Production.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Obični Kmer
Obični Kmer

Ajde sokoliću završi nekakve škole i ak ne ide, barem nekakvu večernju školu (može i kod pervana) za opismenjavanje…nedostaje ti taj dio da se jasnije izraziš 🙂

Mladen Sokolić
Mladen Sokolić

Vidim, ti si završio doktorat pa se ne znaš niti potpisat… 😉

presvetli
presvetli

O kojim vi svi to izborima govorite o ovim na koje je izašlo 30% građana jer njih 70% ne želi dati glas niti kmerima nit lopinama a ponajmanje seljacima bez zemlje, koja je to volja kad bakice od 70 godina izlaze na izbore jer su dobile 2 metra drva koje su platili svi građani križevaca i obečalo im se još 2 ako zaokruže hss. dokumentarac o kmerima se može primjeniti na križevce u potpunosti od 91 do današnjih dana i sva politička mladež ga je trebala pogledati jer su kmeri i jedni i drugi i treći

Matko
Matko

Dobro zboriš…

Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Jurek, pak vidim da si glavni bil danas dole u Klubu, nisam znal kaj više grliš tog svoje kmerskog šefa ili šank s gemištima i pivom… Si se zabil da nesi na vatrogasne zabave…

Štef
Štef

Jura opet te nekaj muči, priča se po gradu da si se htel učlanit u SDP, da si klečal pred svojim šefom na ciglani Zvonkom Sokolićem da te učlani, ali te je čak i on koji je učlanjival doslovno sve i svakoga odj… , to dovoljno govori o tome kakav si čovek.

Prota Jovan
Prota Jovan

Jura jel ovak dobro, ti se ovako više sviđa, prota umjesto CrKvenog Kmera? Pa mi budemo i išli, a vama uzalud da idete to ipak treba skužit. Ali čujem da je večeras majdak sazvao hitan sastanak i vidjelo se svjetlo, kažu da ih je izašlo jedno petnaest van iz zgrade. Za pretpostaviti je da bu neko ostal bez…. muda, ja samo pretpostavljam koji bi to mogli biti!