Predstavljen projekt energetske obnove zgrade OŠ ‘Vladimir Nazor’

Foto: Krizevci.hr

IMG 7171

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ održala je ovaj tjedan početnu konferenciju projekta „Energetska obnova zgrade OŠ „Vladimir Nazor“ “. Projekt su zajednički pripremili osnovna škola, gradski Energetski ured i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost projekta je 10.020.152,33 kuna, bespovratna sredstva iznose 5.107.997,97 kuna, a preostali dio će sufinancirati Grad Križevci objasnio je ravnatelj škole Igor Brkić dodavši kako će djeca imati daleko bolje uvjete za rad, uštedit će se energija, a zgrada će prijeći iz energetskog razreda D u energetski razred B.

Konferenciji je kao osnivač škole prisustvovao i gradonačelnik Mario Rajn koji je naglasio: „Mi smo osnivač škole. Ulaganje u školstvu je ulaganje u našu djecu. Ako pričamo o želji i potrebi za promjenom negativnih demografskih trendova onda moramo ulagati upravo u standard naše djece i u standard u okviru kojeg se školuju.“

Ispred PORA-e je nekoliko riječi uputila voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović istaknuvši kako je jedna od zadaća PORA-e upravo stručna i savjetodavna pomoć u pripremi i provedbi projekata koji su financirani EU sredstvima.

IMG 7170
Uslijedila je prezentacija profesora Tomislava Bogdanovića o povijesti zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“ nakon čega je viša savjetnica za energetsku učinkovitost Ljiljana Stojsavljević-Križan predstavila tehničke detalje projekta.

Naime, ukupna površina obuhvaćena ovim projektom je 5,400 bruto kvadrata, provodit će se građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere što uključuje postavljanje toplinske izolacije, promjena prozora, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode, objasnila je Ljiljana Stojsavljević-Križan.

Ujedno je dodala kako će se ostvariti uštede od 58% u toplinskoj energiji i uštede od 28% u smanjenju emisije ugljikovodičnog dioksida. Ovoj konferenciji je ispred Grada Križevaca prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

IMG 7172

Vezano

Komentari su zatvoreni.