Luka Belani & Aromajazz u Purgeraju

Sinoć je zagrebački klub Purgeraj okupio nešto manje od 150 znatiželjnika i obožavatelja mladog križevačkog kantautora Luke Belanija i benda Aromajazz iz Zagreba.


Dok su djevojke vrištale, a njihovi se momci pomalo mrštili, 21-godišnji Luka je mijenjao instrumente i s bendom svirao uglavnom rock s malo funka, daškom popa i prstohvatom bluesa.

Između vlastitih pjesama lukavo je provukao nekolicinu poznatih i manje poznatih pjesama Johna Mayera, The Rolling Stonesa i Gila Scotta-Herona koje su se pokazale izvrsno uklopljenima, nimalo odudarajuće od njegova afiniteta, stila i repertoara.

Nakon 40 minuta odlične svirke i 20-minutne pauze, Luka je zamijenio električnu gitaru klavijaturama i bend je 2. set započeo trima pjemama sa Lukinog nedavno objavljenog albuma prvijenca Out Of This World. Iako je album tek nedavno izdala neprofitna križevačka udruga P.O.I.N.T., i to u maloj nakladi, publika je pokazala da su joj te pjesme vrlo poznate i više nego dobre.

U odličnom instrumentalu Red Baron, Luka je predstavio Aromajazz publici, na radost svih mladih djevojaka, ali je i Aromajazz predstavio Luku, također na očitu radost istih, ali i svih ostalih posjetitelja. Ne mogavši odoljeti, dečkima na stageu na kratko su se pridružili gosti s Glazbenog foruma pretvorivši kraj koncerta u vrlo uspješan i nadahnut session.

Luka Belani inače je student povijesti i antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a glazbom se bavi od malih nogu. Završivši gitaru u osnovnoj glazbenoj školi, inače sin profesorice klavira, Luka je svoje glazbeno obrazovanje nastavio te završio srednju glazbenu školu, teorijski smjer i klavir. Radeći dosad samostalno, prije nekoliko mjeseci započeo je suradnju sa Aromajazzom, bendom koji postoji već 3 godine. Trenutnu postavu čine saksofonist Jakša Jerčić, gitarist Tihomir Babić, basist Zvonko Šestak i bubnjar Marko Rundek. Da je njihova zajednička suradnja i više nego uspješna, pokazuju njihovi odlično posjećeni koncerti, vrlo zadovoljni slušatelji i pozitivna energija koju šire prostorima u kojima nastupaju.


Playlista:

01. Calm Girl
02. The Rest is Silence
03. Circle
04. I Want..
05. Walk On
06. I Thank You
07. Waiting On The World To Change (John Mayer)
08. Lady Day and John Coltrane (Gil Scott-Heron)
09. The Jewel in The Crown
10. You Can’t Always Get What You Want (The Rolling Stones)

11. Out Of This World
12. Save Your Soul
13. Memories
14. Will To Love
15. All I’ll Ever Know
16. Wounded Satellite
17. Red Baron (Billy Cobham)
18. J’aestokae
19. I’m Gonna Find Another You (John Mayer)

20. She Walks On By

Vezano

Komentari su zatvoreni.