Future Hub Križevci od idućeg tjedna s novim programima

Future Hub Križevci od idućeg tjedna nastavlja s već uhodanim programima Škola računarstva i osnove programiranja te Škola istraživanja Prirode i Svemira, ali uvodi i nove. U seriji predavanja i rasprava “U potrazi za smislom znanosti” polaznici će se baviti pitanjem smisla najvažnijih znanstvenih ideja.
“Razgovarat ćemo o tome što nam uspješne fizikalne teorije pokušavaju reći o Prirodi. Vježbat ćemo misliti o najdubljim pojmovima i neprestano postavljati pitanja, ali i biti kritični prema svemu – čak i znanosti. Prostor i vrijeme, sile i gibanje, kvantno i klasično, nužda i slučaj te pojam prirodnog zakona, konačno i beskonačno, svemir i atom – samo su neki od pojmova čiji ćemo pravi smisao pokušati dokučiti. Kako su sva ta pitanja otvorena i neriješena, svatko je pozvan da se priključi, misli i pokuša pronaći smisao znanosti”, najavio je voditelj programa dr.sc. Petar Pavlović.
 
 
Program “U potrazi za smislom znanosti” namijenjen je učenicima srednjih škola, ali mogu se pridružiti svi zainteresirani za ovu tematiku. Predavanja će biti koncipirana kao zasebne cjeline bez potrebe za posebnim predznanjem, ali potrebna je najava dolaska putem mail adrese futurehub@udruga-point.hr za pojedinačno predavanje ili za cijeli serijal. Škola računarstva i osnove programiranja te Škola istraživanja Prirode i Svemira nastavljaju se kao i do sada pod vodstvom dr. sc. Andreja Dundovića.
Sva predavanja i radionice su besplatni, zbog epidemioloških mjera održavaju se online, ali čim mjere to dopuste program se vraća u fizičku formu u sklopu društvenog centra “Future Hub Križevci”, u učionici Pučkog otvorenog učilišta.

 

Future Hub Križevci – Kalendar za siječanj 2021. godine

 

   5.1. 17:00 – Emisija Ne dirajte mi krugove RKŽ 96,6 MHz
11. 1. 19:00 – Škola računarstva i osnove programiranja
12. 1. 17:00-  Emisija Ne dirajte mi krugove RKŽ 96,6 MHz
15. 1. 19:00 – Škola istraživanja Prirode i Svemira
18. 1. 19:00 – Škola računarstva i osnove programiranja
19. 1. 17:00 – Emisija Ne dirajte mi krugove RKŽ 96,6 MHz
22. 1. 16:00 – Škola istraživanja Prirode i Svemira
23. 1. 17:00 – Predavanja i rasprave: “U potrazi za smislom znanosti”
25. 1. 19:00 – Škola računarstva i osnove programiranja
26. 1. 17:00 – Emisija Ne dirajte mi krugove RKŽ 96,6 MHz
28. 1. 19:00 – Javno znanstveno-popularno predavanje
29. 1. 19:00 – Škola istraživanja Prirode i Svemira
30. 1. 17:00 – Predavanja i rasprave: “U potrazi za smislom znanosti”
 
 
 

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.