Stroge kazne za prometne prekršitelje

KOPRIVNICA – Čak devet vozača je, zbog alkohola, noć sa subote na nedjelju provelo u prostorijama policije, na otrežnjenju, a iz prometa je isključeno 19 vozača, izvijestila je koprivničko-križevačka Policijska uprava. Najviše promila, 2,85, imao je 28-ogodišnji vozač kojeg je policija zaustavila u Koprivničkom Ivancu. Uz to, vozio je za vrijeme zabrane upravljanja. Nakon otrežnjenja, odveden je na Prekršajni sud u Koprivnici, gdje je kažnjen s 800 kuna, zabranom upravljanja na devet mjeseci i 14 dana zatvora.

Osim u noći sa subote na nedjelju, i tijekom redovitih kontrola prometa proteklog vikenda policija je sankcionirala brojne prekršitelje, od kojih su najteži završili pred prekršajnim sucima, a trojica onda i u zatvoru u Bjelovaru. Najdužu zatvorsku kaznu dobio je 50-ogodišnji vozač koji je zaustavljen u petak ujutro u Križevcima, u Smičiklasovoj ulici, upravljajući pod utjecajem alkohola od 2,45 promila. Nakon trežnjenja, na Prekršajnom sudu u Križevcima kažnjen je s 15 dana zatvora i prevezen u Bjelovar, te mora platiti 2.000 kuna.

A najveću novčanu kaznu zaradio je 46-ogodišnji vozač kojeg je u petak navečer policija zaustavila u Dropkovcu. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,39 promila. Nakon trežnjenja, na Prekršajnom sudu u Križevcima kažnjen je s 5.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima na tri mjeseca. Visoku novčanu kaznu zaradio je i 41-ogodišnji vozač koji je u Novigradu Podravskom, u Koprivničkoj ulici, u petak navečer vozio brzinom 133 kilometra na sat, na mjestu gdje je ograničenje 60. Prekršajni sudac u Koprivnici kaznio ga je s 4.000 kuna i zabranom vožnje na mjesec dana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.