Održana početna konferencija projekta ‘Zajedno možemo više’

Foto: Krizevci.hr

IMG 7152

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” održala je u ponedjeljak početnu konferenciju projekta “Zajedno možemo više”. Predsjednica Udruge Tamara Premuš naglasila je kako je riječ o projektu koji je usmjeren na 25-ero djece i mladih s teškoćama u razvoju od kojih je velik broj smješten u Samostanu sestara Bazilijanki u Križevcima, a cilj mu je pružiti podršku djeci i mladima u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti.

Nositelj projekta je Udruga “Maslačak” dok su partneri na projektu Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci i Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 105.000,00 kuna i traje od 1. listopada 2017. godine do 31. kolovoza 2018. godine. Voditeljica projekta je Kristina Kranjčević, a na projektu rade i Snježana Mergon, kineziterapeut i voditeljica plivanja te Darija Mustić, psiholog koje su ujedno predstavile aktivnosti koje će se kroz projekt provoditi.

Čestitke na ovom projektu uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako ova Udruga zaista radi kvalitetno te kako je inkluzija osoba s teškoćama u razvoju jako teška stvar, ali se u posljednjih nekoliko godina vidi veliki napredak. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi čestitao je Udruzi na još jednom projektu u nizu čime se zapravo održava kontinuitet u radu s djecom koja imaju teškoće u razvoju i priprema ih se za kasniji život.

Čestitke na projektu uputili su i projektni partneri, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan i Sanela Štubelj ispred Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog kao i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.