Turističke zajednice usaglašavale aktivnosti

KOPRIVNICA – Planovi za iduću godinu i usklađivanje aktivnosti, kako se manifestacije ne bi preklapale, bila su jedna od tema sastanka predstavnika turističkih zajednica koje djeluju na prostoru naše županije, održanog u Koprivnici. Bila je to prva koordinacija nakon formiranja nekoliko novih turističkih zajednica, a direktor županijskog Turističkog ureda Zdravko Mihevc naveo je i neke konkretne dogovore.
– Dogovorili smo da ćemo ubrzo sazvati sastanak s turističkim agencijama na području naše županije, kako bi pokušali s njima uspostaviti bolju suradnju, a sve sa ciljem dovođenja većeg broja turista u našu županiju, rekao je Mihevc.

Predstavnici Turističke zajednice područja đurđevačke Podravine iznjeli su informacije o prodaji hotela Picok te se očekuje da će njegovi novi vlasnici uskoro naći s turističkim djelatnicima iz ovog kraja. Na sastanku su bili i predstavnici turističkih zajednica grada Križevaca, općina Kalnik i Molve, te Ferdinandovca i Svetog Petra Orehovca koje još provode postupak konstituiranja. Direktor županijskog Turističkog ureda Mihevc kaže da će se sastajati i ubuduće kako bi bili efikasniji. No, na sastanku nisu bili predstavnici koprivničke Turističke zajednice.
– Meni je žao da nisu došli. Dakle, došli su predstavnici svih turističkih zajednica osim grada Koprivnice. S kolegama koji su tamo došli ja mislim da smo napravili jedan uspješan posao, kazao je Mihevc.

Zašto nisu došli, objasnio je direktor koprivničkog Turističkog ureda Renato Labazan.
– Odlukom Vijeća gradske turističke zajednice odlučeno je da se do daljnjeg ne poduzimaju nikakve aktivnosti sa županijskom turističkom zajednicom, tako dugo dok se ne sredi situacija unutar županijske turističke zajednice, pojasnio je Labazan.
Tko time zapravo gubi, ni Mihevc ni Labazan nisu htjeli posebno komentirati. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.