Sastanak zastupnika i suradnika Mosta nezavisnih lista u Križevcima

Foto: HINA/ml

Saborski zastupnici i suradnici Mosta nezavisnih lista okupili su se prošli vikend u Križevcima na dvodnevnom sastanku kako bi, kako je novinarima izjavio u nedjelju čelnik stranke Božo Petrov, sagledali rad u prošloj godinu i definirali ciljeve i strategiju za ovu, prenosi Hina. To je okupljanje ujedno i uoči 7. sjednice Hrvatskoga sabora koja će započeti u srijedu, 17. siječnja 2018. godine tzv. aktualnim prijepodnevom za postavljanje pitanja Vladi Republike Hrvatske.

Kako javlja Dnevnik.hr, čelnik Mosta Božo Petrov rekao je da je Mostu “izuzetno bitno da hrvatsko društvo bude pravedno i da sustav bude transparentan u svim segmentima, da poduzetnici imaju dobar okvir u kojim će otvarati radna mjesta”.
– Vjerujem da ćemo sa zakonskim inicijativama koje smo predstavili zadnja dva mjeseca nastaviti raditi istim tempom i očekujemo da će to građani prepoznati.

Na pitanje o otkupu dionica Ine Petrov je kazao:
– Naš stav o Ini je isti. Problem je da sadašnja vlast ne radi ništa po tom pitanju. Kad su nam predstavili ideju za otkup Ine prihvatili smo je i aktivno predložili kako to napraviti. Na žalost priča o otkupu Ine je priča o otkupu HEP-a. Tu nije bilo jasnog, čistog motiva u cijeloj priči. Mi i dalje smatramo da je Ina i dalje izuzetno bitna, da se treba ići u otkup.

Smatra da nije kasno da se krene u preuzimanje Ine.
– Samo se za to treba odlučiti. Pitanje je da li Andrej Plenković i drugi članovi Vlade imaju za to namjere, rekao je Petrov, a prenio Dnevnik.hr.

U sljedećim mjesecima u Saboru neće tražiti smjene ministara nego, kaže, inicirati zakone, prvenstveno vezane za poduzetništvo.
– Nećemo se baviti smjenama nego onime što je važno za ljude da ostanu u Hrvatskoj. Da se omogući poduzetnicima da budu konkurentniji na tržištu, da mogu lakše izvoziti, rekao je Petrov te dodao da će se boriti za manje birokracije budući da se poduzetnici žale, da se više bave birokracijom nego samim poduzetništvom. Također je napomenuo da Most nastavlja s poticanjem reforme pravosuđa.(HINA / Dnevnik.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.