Počelo cijepljenje u Križevcima

U sportskoj dvorani danas je cijepljeno prvih petstotinjak građana Križevaca u sklopu prve akcije cijepljenja opće populacije koju su organizirali Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i gradski i županijski Stožer civilne zaštite. Najugroženiji Križevčani s nestrpljenjem su dočekali početak cijepljenja.

Ništa nije boljelo, ali osjećam se sigurniji. Cjepivo mi daje nadu da će nam se život vratiti u normalu“, poručio je Križevčanin Dragutin. U dvoranu se ulazilo u grupama po unaprijed dogovorenom redu, a građani su nakon primanja cjepiva petnaestak minuta ostajali na promatranju.

Moram pohvaliti organizaciju, sve funkcionira izvrsno. Nema gužve, ide brzo. Za svaku pohvalu“, podijelile su svoje dojmove nakon cijepljenja naše sugrađanke Željka i Dunja. Prvu dozu cjepiva AstraZeneca danas su primili i zdravstveni radnici iz ljekarne Šamuga, ali i poznati križevački liječnici u mirovini.

Pozvali su Križevčane da se prijave svojim liječnicima obiteljske medicine kako bismo što prije postigli potrebnu procijepljenost i zaštitili one koji cjepivo iz različitih razloga ne mogu primiti.

Svim našim sugrađanima koji su još neodlučni u vezi cijepljenja poručujem da ne čitaju kojekakve napise, već da vjeruju struci. Struka kaže da je cjepivo sigurno, a cijepljenje je jedini način da pobijedimo ovaj virus“, poručio je dr. Franjo Husinec.

Vezano
1 komentar
  1. Nitko važan piše:

    Molio bih novinare križevci.info da pitaju gospodina Ljubić ili gospođu Vadla iz kojeg razloga se u Križevcima cijepi samo AstraZenicom a u Koprivnici Pfizerom i Modrenom.

Komentari su zatvoreni.