Županijski vijećnici usvojili proračun za 2013.

KOPRIVNICA – Priča o proračunu Koprivničko-križevačke županije za narednu godinu pomalo nalikuje bajkama; izvršna vlast HSS-a i HDZ-a sastavila je prijedlog, njima oporbeni vijećnici Skupštine iz redova SDP-a i HNS-a na njega su dali primjedbe, u ime predlagača župan Darko Koren ih je prihvatio, a na sjednici Županijske skupštine proračun je usvojen jednoglasno, uz pohvale i zahvale. Naravno, život nije bajka, pa je za glatko usvojen proračun bilo presudno to što od ljeta nitko nema većinu u Skupštini, kao i to što je iduća godina izborna, pa će tko god osvoji vlast presložiti stavke u blagajni kako će sam željeti. Ipak bilo je lijepo gledati kako politički protivnici koji su tijekom mandata napuštali sjednice jer nikako nisu mogli do dogovora i sporazuma sada su puni uvažavanja.

– Meni je zadovoljstvo da danas mogu reći da je ovaj proračun na neki način lišen tih nekakvih loših političkih utjecaja i to je ono što smo mi kod prijašnjih proračuna uvijek govorili i tražili, ajmo proračun nekako donjeti zajednički, ajmo ga popraviti, doraditi. Ja se zahvaljujem za sve one naše prijedloge koje smo tražili i koji su uvršteni i zato i mi smatramo da je to i naš proračun, rekao je šef kluba koji predvodi SDP Marinko Bagarić.

Na zahvale je zahvalama uzvratio župan Koren.
– Ja se samo želim zahvaliti na prihvaćanju proračuna, odnosno samim tim smo svi pokazali jednu veliku odgovornost bez obzira na našu specifičnost. Mislim da to nije niti Korenov proračun, ni nikog pojedinačno od nas. I u vašem obrazloženju rečeno da je on napravljen doista apolitično i stručno i samo želim iskoristiti ovu priliku i još jednom se svima vama zahvaliti na tome.

Bilo kako bilo, usvojeni proračun težak je 161,5 milijuna kuna, a u toj svoti je nešto više od 9 prenesenih milijuna koji će ove godine ostati neutrošeni, jer su rebalansom namijenjeni za građevinske radove na školama, a njih je zima zaustavila. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.