Za pet školskih zgrada 15 milijuna kuna

Srednja_obrtnicka_skola_Ivan_Seljanec_KrizevciPODRAVINA I PRIGORJE – U nastavak gradnji i obnove školskih kvadrata obuhvaćenih s pet projekata Koprivničko-križevačka županija izdvaja ove godine oko 15 milijuna kuna. Prije desetak dana potpisan je ugovor o tri milijuna kuna vrijednom nastavku gradnje škole u Legradu, a ugovoren je i nastavak obnove Učeničkog doma u Križevcima, u čije će krovište biti uloženo oko milijun kuna. Odabirom izvođača prošloga tjedna konačno je zajamčena gradnja područne školice u Cirkveni, u općini Sveti Ivan Žabno. Vrijednost joj je 4,2 milijuna kuna, a tom poslu, kao i onom u Sokolovcu, župan Darko Koren početak očekuje za oko mjesec dana.

– U završnoj smo fazi natječajnog postupka gradnje škole u Sokolovcu. To je 4,2 milijuna kuna, to je 3. faza, imamo četiri ponuditelja i msilim da ćemo isto tako kroz nekih desetak dana donijeti odluku, nakon računske provjere. Ako ne bi bilo žalbe i žalbenog postupka, također planiramo to kroz nekih mjesec dana početi raditi, očekuje župan.

Na redu je i 2. faza poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade srednjih škola u Koprivnici.
– To je 2,5 milijuna kuna, natječaj je proveden i imamo žalbu. Očekujemo da se žalba riješi u nekakvom roku, koji je teško predvidiv jer ovisi o komisiji za žalbe, izvijestio je Koren..

Predstavnici Županije ovoga tjedna imaju sastanak u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, koji je nadležno državno tijelo za provođenje projekata javno-privatnog partnerstva, pa bi ubrzo trebalo biti novosti o načinu financiranja gradnje obrtničke škole u Koprivnici.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.