Dječja kazališna družina ‘Kolibrići’ posjetila gradsku upravu

Foto: Krizevci.hr

IMG 6616

Križevačku gradsku upravu jučer su posjetili mali glumci iz kazališne družine Kolibrići Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u pratnji svoje voditeljice Sanje Marković i ravnateljice knjižnice Marjane Janeš-Žulj. U posjet gradonačelniku Mariju Rajnu došli su sljedeći glumci: Ozana Zagorec, Adela Balić, Ana Kopilović, Tea Sekelj, Dora Marin, Dado Škledar, Filip Sekelj, Hrvoje Jembrek, Dorian Posavec i David Lučki.

Ova družina  organizirala se prošle godine nakon nekoliko ljetnih radionica i želje da se organiziraju kao stalna skupina, objasnila je voditeljica Sanja Marković dodavši kako je prva predstava koju su Kolibrići izveli bila „Ronja – razbojnička kći“ napravljena prema istoimenom romanu Astrid Lindgren, a na Adventu u Križevcima izveli su predstavu „Djed božićnjak mora na dijetu“. Riječ je zapravo o skupini učenika većinom osnovnoškolske dobi kojKrii vole glumiti i koji se sastaju jednom tjedno na probama.

Veliku podršku njihovom radu daje Gradska knjižnica, a ravnateljica Marjana Janeš-Žulj ujedno je posebno pohvalila trud i rad malih glumaca i njihove voditeljice. Ujedno je istaknula kako za vrijeme zimskih praznika knjižnica svakog utorka i četvrtka provodi likovno kreativne radionice, a osim toga, ove godine će imati dvije važne obljetnice – 180 godina Ilirske čitaonice i 40 godina dječje igraonice.

Gradonačelnik im je zahvalio na dolasku, ali i na njihovom doprinosu programu Adventa u Križevcima: „Drago mi je da ste se ovako organizirali i upravo ste vi i vaš rad zalog za budućnost.“ Razgovarali su i o planovima Kolibrića u ovoj godini, provođenju zimskih praznika, uređenju dječjih igrališta kao i o njihovom mišljenju o ovogodišnjem Adventu u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.