Gospodarska delegacija iz Indonezije posjetila Križevce

U četvrtak, 30. studenog 2017. godine gospodarska delegacija Republike Indonezije, predvođena predsjednikom lokalne vlade provincije Purworejo u središnjoj Javi Agusom Bastianom, posjetila je Grad Križevce. Delegaciju su dočekali gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec.

Gradonačelnik Rajn ih je upoznao s položajem Križevaca, brojem stanovnika, djelatnostima, Razvojnim centrom i tehnološkim parkom, a osvrnuo se i na stanje u poljoprivredi. Predsjednik Bastian je ukratko predstavio Purworejo naglasivši kako vidi da Križevci i Purworejo imaju određenih sličnosti, te zaključio kako postoji potencijal za postizanje suradnje s Križevcima.

Indonežani posjetili i županijsku upravu

Gospodarska delegacija Republike Indonezije također je boravila u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je članove delegacije primio zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima te predstavnicima HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Gradonačelnik Bastian kazao je kako je svrha posjeta bila uspostava prijateljskih i gospodarskih odnosa s Koprivničko-križevačkom županijom, prvenstveno zbog mnogih sličnosti koje dijele, poput poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na prehrambene proizvode te kako žele na našem primjeru proširiti znanja o razvoju poljoprivrede. Provincija Purworejo jedan je od najvećih proizvođača kokosa, poznata je i po smeđem šećeru, kavi i čaju, a u sklopu posjeta Županiji, obišli su i tvrtku Podravka gdje su razgovarali o mogućnostima suradnje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.