Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1184

Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)
Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)

Slušamo prvi dio diskusije koja se razvila između predavača i publike nakon predavanja prof. dr. sc. Tvrtka Jakovine pod naslovom Stoljeće od Crvenog oktobra koje je održano 30. ožujka ove godine u okviru Culture Shock Festivala.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su već četvrto izdanje knjige Richarda Feynmana o osobitostima fizikalnih zakona, te romani Sutra je ponedjeljak Frodea Gryttena i Moja majka Georgesa Bataillea.

U Vijestima Krugova saznat ćemo gdje ćemo uskoro moći vidjeti Spasitelja svijeta, do kada ćemo moći razgledati izložbu Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght, gdje je otvorena izložba “o najvažnijim knjigama na svijetu”, da će u Saudijskoj Arabiji dopustiti otvaranje kinodvorana, da je otvoren trodnevni muzej realnosti, te koje su prognoze daljnjeg razvoja čovječanstva.

Na današnji datum rođen je Edvard Munch, poslan je prvi radio signal preko Atlantskog oceana, pronađena Mona Lisa, dvije godine nakon što je ukradena u Louvreu, poletio prvi metalni avion, umrli su Andrija Kačić Miošić, Franjo Dugan, Vinko Žganec i Milutin Milanković.

U Svemirskom kutku govorimo o tome što ljudi misle jesmo li sami u svemiru, o novim planovima američke astronautike, o otkriću najudaljenijeg objekta u svemiru, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti objašnjavaju zašto su oblaci ponekad bijeli a ponekad sivi, a emisija završava riječima Gustava Flauberta.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Aleksandra Borodina, Franka Sinatre, grupa Boa, Kiss i Popper.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1184 emitira se u utorak, 12. prosinca od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 16. listopada od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.