1454 mjesta čeka buduće srednjoškolce

KOPRIVNICA – Danas su počeli upisi u srednje škole. U Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i lani, u osam redovnih srednjih i dvije glazbene škole, učenicima je ponuđeno 1454 mjesta. Kako je iz osnovnih škola izašlo oko 1400 učenika, mjesta ima dovoljno, no u srednjim je školama ipak gužva, rekao nam je županijski pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Antolić:
– Danas su doista velike gužve u svim našim srednjim školama. Naime, danas i sutra su prijave za upise u prvi razred srednje škole. Objave rezultata će biti 4. srpnja, u srijedu, a učenici koji zadovolje, odnosno koji budu iznad praga, tj. bodovne crte, moći će se upisati 5. srpnja.

Oni koji se ne uspiju upisati u prvom roku, imaju još jednu šansu u drugom ljetnom te posljednju, u trećem jesenskom roku. Županija će i iduće školske godine subvencionirati prijevoz učenicima koji pohađaju srednje škole u našoj županiji, što je jedan od motiva da se broj onih koji ne nastavljaju školovanje nakon osnovne škole ipak svake godine smanjuje. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.