‘Modec’ među sedam osnovnih škola u županiji koje dobivaju novu računalnu učionicu

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja napravilo analizu stanja po školama što se tiče informatičke opreme i sukladno iskazanim potrebama odlučilo koje su škole prioritetne, osigurano je 10.9 milijuna kuna, iz čega će se opremiti oko 200 škola diljem Hrvatske. To znači otprilike 60 tisuća kuna po školi, što podrazumijeva jednu opremljenu računalnu učionicu po školi sa do 20 računala.

U prvom od dva vala opremanja, informatička će oprema u školama biti već do kraja ove kalendarske godine, a drugi val opremanja predviđa 430 škola s iznosom 26 milijuna kuna, s time da se očekuje kako će oprema biti u školama od veljače do lipnja 2018. godine

Na području Koprivničko-križevačke županije uključene su Osnovna škola Koprivnički Bregi, Osnovna škola Kloštar Podravski, Osnovna škola Ferdinandovac i Osnovna škola Molve, kao i gradske škole – Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac te Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci. Ravnatelji su dobili poziv na popunjavanje upitnika, nakon čega slijedi donošenje Odluke o financiranju.

Koprivničko-križevačka županija već godinama kontinuirano financira informatičko opremanje škola iz vlastitih proračunskih sredstava, kako bi se dodatno poboljšali obrazovni uvjeti, a samo je ove godine u tu svrhu izdvojeno 280 tisuća kuna za osnovne i srednje škole.

Vezano

Komentari su zatvoreni.