U Križevcima i Gornjoj Rijeci osnovane podružnice GLAS-a

Građansko-liberalni savez Križevaca je u nedjelju, 29. listopada 2017. održao osnivačku skupštinu podružnice. Za predsjednika križevačkog GLAS-a izabran je Željko Berend. Za potpredsjednike su izabrani Ivančica Šimek i Radovan Stjepanović, a u predsjedništvo podružnice ušli su i Velimir Čikulin, Vlado Berend i Ana Kolevan. Podršku križevačkim GLAS-ovcima pružili su i predsjednica Anka Mrak Taritaš te povjerenica GLAS-a za Koprivničko-križevačku županiju i koprivnička dogradonačelnica Melita Samoborec.

Anka Mrak Taritaš istaknula je kako je i križevačka politička scena dobila modernu liberalnu stranku građanskog centra.
– Osnovali smo se kao nova stranka zato što nismo željeli ići u neprincipijelne koalicije. Ne možete ići na izbore u jednoj, a iza izbora u drugoj koaliciji. Kad pitate građane o problemima u politici prvenstveno ne vjeruju političarima, a mi smo pokazali da smo drugačiji. U Hrvatskoj su ugroženi temelji države i to prije svega pravosuđe u kojem je sinkopa postala uobičajena u našem životu te je gospodarsko-financijski sustav koji se očituje u krizi oko Agrokora koji je simbol rođačkog kapitalizma.

Melita Samoborec izrazila je zadovoljstvo osnivanjem prve podružnice stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji.
– Nije prošlo mjesec dana da je stranka na državnoj razini oformila sva svoja tijela. U sljedećih mjesec dana planiramo osnovati podružnice u Koprivnici, Hlebinama i u Drnju – kazala je Melita Samoborec.

Novoizabrani predsjednik križevačke podružnice stranke GLAS Željko Berend je rekao da u Križevcima nemaju namjeru biti oporba koja će biti protiv svih stavova vladajućih.
– Želimo sve dobre stvari podržati i predlagati dobre stvari. Nadam se da ćemo zajedno raditi za dobro grada.

– U Križevcima nemamo člana u Vijeću, ali imamo četiri saborska zastupnika i europarlamentarca. Radit ćemo putem sugestija gradonačelniku, a gospodin Rajn dosta radi preko Facebooka i prima sugestije što bi se u gradu trebalo riješiti. Predložio sam da se treba napraviti kružni tok ili semafor u Koprivničkoj ulici. To je bilo predviđeno za bivše vlasti, ali se vjerojatno nije stiglo napraviti – kazao je Željko Berend.

Nakon osnivanja podružnice u Križevcima, održana je i osnivačka skupština GLAS-a u Općini Gornja Rijeka. Za predsjednika je izabran Mario Hasanec, za potpredsjednike Boža Glasnović i Karlo Belani, za tajnka Danijel Munta te za članove predsjedništva Mario Oreški, Ivan Fištrović i Dario Dijanuš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.