Naši učitelji pjevači: Križevački zbor osvojio srebrnu plaketu

Na državnom natjecanju u Rovinju Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik osvojilo je srebrnu plaketu. Izrazito smo ponosni jer u tome zboru pjeva veći broj učitelja naše škola, a i sam voditelj i dirigent zbora naš je učitelj glazbene kulture Ozren Bogdanović

Naše učiteljice zborašice Anđelka Balić, Irena Horvat, Nataša Marković, Vanja Konfic i Romana Erhatić s dirigentom Ozrenom Bogdanovićem

Mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva Kalnik, koji predvodi Ozren Bogdanović, učitelj glazbene kulture u OŠ Ljudevita Modeca, osvojio je srebrnu plaketu na 52. Susretu pjevačkih zborova 5. listopada u Rovinju. Na natjecanju je sudjelovalo trinaest zborova.

– Ponosni smo što smo osvojili srebrnu plaketu koju dijelimo s još nekoliko zborova. U zboru pjevaju i učiteljice naše škole: Irena Horvat, Romana Erhatić, Vanja Konfic, Nataša Marković i Anđelka Balić. – rekao je učitelj Bogdanović.

Svi zborovi pjevali su u natjecateljskom dijelu tri pjesme koje su se morale razlikovati po stilu, karakteru i vremenskom razdoblju.

– Pjevali smo skladbu Veličit skladatelja Adalberta Markovića,  Napitnicu Slavka Zlatića te Cantate Domino Hansa Lea Hasslera. U žiriju su bili Ivan Josip Skerder, Luka Vukšić, a predstavnik žirija dr. Bogdan Đaković dirigirao je pjesmu Cesarica Olivera Dragojevića koju su na kraju pjevali svi zborovi, a ja sam ju prilagodio četveroglasnom zboru. – otkrio je.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.